De kussens worden bij iedere loungbank (loungeset) afzonderlijk ingemeten, zodat de kussens precies aansluiten. Houd er rekening mee dat de kussens altijd iets boven de rugleuning uitsteken.

De levertijd van de kussens voor tuinmeubelen bedraagt 1-4 weken nadat je je bestelling hebt ontvangen. Mocht je je bestelling met kussens willen annuleren of wijzigen dan dient dit binnen 5 dagen per mail doorgegeven te worden. Alle kussens worden door onze externe partner gemaakt en geleverd. Houd er rekening mee dat de armleuningen niet voorzien worden van kussens, indien je dit wel wil is dit uiteraard mogelijk. Neem hierover dan per mail contact met ons op.

Bestel hier jouw samples van de verschillende kleuren kussens.

Kussens met strakke zit en rug of plofkussens

Voor de kussens gebruiken wij alleen de beste vulling om een optimaal comfort en levensduur te garanderen. Onze zit en rug kussens blijven lang in model, hebben een goede vering en een strakke uitstraling. Voor de strakke kussens voor loungebanken gebruiken wij polyester van het type SG 30, met een dikte van 8 cm. Wil je liever een dikte van 10 cm? Dan kan dit tegen meerprijs.

Voor picknicktafels en tuinbanken gebruiken wij een dikte van 6 cm bij strakke kussens.

Ook hebben wij plofkussens in het assortiment. Dit zijn kussens die iets meer vulling hebben en wat dikker zijn. Dit geeft een echt lounge gevoel.
Vraag naar de mogelijkheden bij onze klantenservice via email of Whatsapp:
+31 85-047 0691

De kussens voor tuinmeubelen zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Kies de kleurnummer:

Sunproof kussens voor loungebanken en picknicktafels

Afwerking kussens

Bij een afwerking met een tussenstuk worden de boven en onderzijde aan elkaar genaaid. Deze keuze raden we aan bij kussens dieper dan 65 cm (bij Sunbrella dieper dan 60 cm). Bij een zij naad afwerking zit er een naad in het midden aan de beide zijkanten. Als kussens dieper zijn dan 65 cm (bij Sunbrella 60cm) dan komt er een tussenstuk.

Onderhoud van onze kussens

Onze all-weather stoffen zijn prachtig, comfortabel en erg onderhoudsvriendelijk! Vrijwel alle vlekken kun je gewoon weg halen met een spons en water.  Wil je dat de stof er jarenlang goed uit blijft zien? Dan raden wij aan de stof correct te onderhouden. Wij adviseren vuil en vlekken er meteen af te vegen voor het zich in de stof gaat nestelen.

Schoonmaken van de kussens

Hieronder hebben wij 6 punten vermeld waar je op moet letten: 

  1. Je kan vuil en vlekken eenvoudig met een zachte borstel of doek verwijderen.
  2. Ook zijn de kussen hoezen met de machine was op 40°C te wassen.
  3. Uiteraard is het mogelijk om de hoezen met de hand te wassen. Doe dit als volgt: Neem 30 ml zachte zeep en voeg hier 2 liter lauw water (+/- 30°C) aan toe.
  4. Maak de kussens met een zachte borstel schoon en laat de oplossing even intrekken in het weefsel.
  5. Spoel grondig en laat de stof daarna dragen in open lucht.
  6. Wij raden een stoomstrijkijzer ten zeerste af bij het reinigen van de kussens!

Gebruik onderhoudsspray voor optimale waterafstotende kussens

Wil je je kussens optimaal beschermen gebruik dan 303 High Tech Fabric Guard™.

Gebruiksaanwijzing: Breng Fabric Guard gelijkmatig aan op gereinigd, droog materiaal. De behandelde stof dient goed op te drogen alvorens te gebruiken. Dit product is reukloos en niet giftig indien de behandelde stof is opgedroogd. Niet geschikt voor vinyl, plastic, rubber, glasvezel of imitatie suède.

  • Droogtijd: Bedraagt tussen de 2 en 72 uur, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid.
  • Dosering: 500 ml is goed voor een hoeveelheid stof/textiel van 7/10 m².

Ontvlambaar: Houd het product en behandelt materiaal (tot deze opgedroogd is) weg van hitte, vonken of open vuur. Bevat petroleum distillaten. Lees de gebruiksaanwijzing alvorens gebruik. Vermijd het inademen van dampen. Alleen gebruiken in goede geventileerde ruimtes. Schadelijk of dodelijk wanneer ingeslikt. Vermijd contact met de ogen, mond en huis. Bewaar en gebruik bij temperaturen tussen de 10 C° en 43 C°.

  • Bij huidcontact: Was met water en zeep.
  • Bij oogcontact: Onmiddellijk met veel water het product uit de ogen wassen voor tenminste 15 minuten. Indien ingeslikt dient braken niet te worden opgewekt. Raadpleeg onmiddellijk een arts.