De meubels van LoodsXL worden gemaakt van gebruikte of nieuwe steigerplanken. De gebruikte steigerplanken zijn een typisch recycle product en dus zeer goed voor het milieu. Er worden geen onnodige bomen gekapt voor deze mooie meubels.

Steigerhout behoort tot de zachte houtsoorten. Dit betekent ook dat ze makkelijk glad te schuren zijn. Maar natuurlijk is het ook gewoon een natuurproduct. Door luchtvochtigheid kan het hout dus altijd iets uitzetten of krimpen, waardoor kieren ontstaan. Wij raden dan ook aan om de luchtvochtigheid in de ruimte op pijl te houden, dit kan je doen door een bakje water boven op de radiator te plaatsen het water verdampt dan in de lucht. We hanteren altijd een maximale kier van 1,5 centimeter. Steigerplanken kunnen krom gaan staan en wat bol gaan staan. Dit is afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Door de planken goed te drogen proberen wij dit zoveel mogelijk te voorkomen. Omdat al onze meubelen met de hand vervaardigd worden kan het zijn dat er een kleine afwijking zit in het meubel, dit is onvermijdelijk.

Onze garantie vervalt bij kamertemperaturen boven de 22 graden. Om te voorkomen dat je meubel reageert op de eventuele hoge temperaturen, raden wij aan om het hout rustig te laten wennen aan de temperatuur bij jou in huis. Dit doe je door de verwarming per dag een halve graad tot een graad om hoog te zetten.

Onze steigerhouten planken

Elke steigerhouten plank wordt geselecteerd op kleur en kwaliteit. De planken zijn stuk voor stuk uniek en hebben een robuust en authentiek karakter. De planken zijn nooit helemaal recht, in iedere plank zit een lichte bolling. Daarom kan het ook zijn dat de maten van je meubel iets afwijken. Doorgaans zijn de planken circa 19,5 centimeter. Hierdoor komen wij ook niet altijd precies op de juiste afmetingen. We hanteren altijd een marge van 5 centimeter.

Kleur van het steigerhout

Onze steigerhoutenplanken hebben niet allemaal precies dezelfde kleur. Het is een natuurproduct. Kleurverschillen in het meubel zijn er en kunnen ook niet worden voorkomen. Alle afbeeldingen op de webshop zijn meubels van gebruikt steigerhout. Standaard worden alle meubels gemaakt van gebruikt steigerhout. Mocht u interesse hebben in nieuw steigerhout dan is dit mogelijk op aanvraag. U kunt dit in de bestelnotities aangegeven. Het kan voorkomen dat er kleurverschil in de afbeeldingen zit, de voorbeelden kunnen donkerder of lichter zijn dan het daadwerkelijke meubel, dit heeft te maken met de belichting.

Onze meubels worden in een fotostudio met studiolampen gefotografeerd en daarna worden ze belicht. De afbeeldingen zijn enkel een kleurindicatie. Meubels zullen na verloop van tijd gaan verkleuren door licht en weersinvloeden, binnenmeubels zullen donkerder/bruiner worden en buiten meubels zullen een grijze tint krijgen. Twijfel je over de kleur? Dan is het verstandig om samples te bestellen via onze webshop, zo krijg je een betere indicatie van de kleuren. Aan de kleuren op onze webshop kunnen geen rechten worden ontleent.

Het kan voorkomen dat er harsplekken aanwezig zijn op het meubel. We adviseren de harsplek te laten drogen. Is de harsplek gedroogd? Dan kun je deze hars verwijderen. Wij zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor eventuele schade die is ontstaan door hars op andere objecten, zoals bijvoorbeeld kleding, beddengoed, vloeren etc.

Meubels zullen aangezaagde delen bevatten, hier pakt de behandeling of kleur niet volledig. De kleur van de aangezaagde delen is dan ook blank.

Behandeling van steigerhouten meubels

Onze steigerhouten meubels worden standaard onbehandeld geleverd. Voor binnen gebruik is een behandeling niet altijd nodig, maar onthoud wel dat ongelukjes in een klein hoekje zitten. Denk maar aan een glas drinken dat omvalt. Daarom adviseren wij altijd de nano coating. De coating zorgt ervoor dat water niet in het hout trekt.

Ook voor buiten meubelen adviseren wij het meubel te behandelen met een nano coating. Lees meer over behandeling van steigerhout meubelen. Garantie op de meubelen vervalt wanneer je de meubelen zelf behandeld of aanpast. Doe dit dan ook altijd op de juiste wijze.

Lees hier meer over je meubel behandelen met een nano coating.

Materialen voor onze steigerhouten meubels

De steigerhouten planken voor onze meubels worden niet verlijmd. Door de kracht van het steigerhout kan het door het verlijmen gaan scheuren. Daarom monteren wij de delen met stalen schroeven. Deze kunnen naar verloop van tijd oxideren. Mocht je dit willen dan kun je dit overleggen met onze klantenservice.

Onze schroeven worden niet weggewerkt. Ook worden de meubels niet voorgeboord. Ondanks dit kun je de meubels zelf makkelijk monteren. Zelfs zonder gebruiksaanwijzing en/of tekening. Ga je zelf monteren? Dan vervalt wel de garantie.

Het binnenwerk van de lades is altijd gemaakt van MDF, doordat de lades vrijwel niet met vocht in aanraking komen is dit een geschikt materiaal. Het binnenwerk van de lades worden niet behandeld.

Kies je voor ladegeleiders in een meubel, dan lopen de ladebakken niet tot het achterzijde van het meubel.

Geef de juiste afmetingen altijd door

Ons maatwerk is natuurlijk ontzettend fijn. Zeker omdat je het simpel en snel besteld in onze webshop. Let wel op dat je zelf verantwoordelijk bent voor het inmeten van het meubel en dus ook het doorgeven van de juiste maten. Mocht je toch twijfelen en hulp willen, dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Bestel jij een meubel naar aanleiding van een afbeelding of schets? Het meubel kan altijd iets afwijken dan het doorgegeven voorbeeld. Door bijvoorbeeld de constructie is het soms noodzakelijk om kleine aanpassingen toe te passen. Op onze website spreken wij van buitenmaten m.u.v. (lig)bedden.

Industriële meubels met steigerhout

Vrijwel alle industriële meubels met steigerhout zijn voorzien van een stalen frame of onderstel. We adviseren ten alle tijden het frame of onderstel te behandelen om oxidatie zo lang mogelijk tegen te gaan. Bij een behandeling met een transparante, zwarte, witte of grijze lak laag kunnen wij dit niet garanderen. Kies je voor de poedercoating, dan is het staal beter beschermd. Echter kunnen wij niet de garantie geven dat het staal nooit zal oxideren.

Kasten dienen altijd aan de wand gemonteerd te worden, LoodsXL is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor ongelukken die gebeuren met kasten en andere meubels.