Eikenhouten meubelen zijn al jarenlang mateloos populair. Het hout is veelzijdig en sterk en daardoor wordt het al jarenlang gebruikt voor het maken van meubelen. Bovendien past eikenhout in vrijwel elk interieur.

Wat is eikenhout?

Eikenhout komt van de eikenboom. Deze boom groeit met name in Europa en Noord-Amerika. De boom groeit langzaam en het geeft sterk en veelzijdig hout. Het hout is kenmerkend door zijn nerven en lichte kleur.

Is eikenhout duurzaam?

Eikenhout is duurzaam en milieuvriendelijk. Dit is vooral dankzij het feit dat het hout sterk is en bestand is tegen slijtage. Deze lang levensduur zorgt ervoor dat je langdurig plezier hebt van het meubel.

Voordelen van eikenhout

Met een eikenhouten meubel geniet je van vele voordelen. De meubelen hebben een lange levensduur. Het hout is bestand tegen slijtage en kan daardoor jarenlang meegaan. Het hout is goed bestand tegen krassen en deuken. Het blijft dus lang mooi.

Eikenhout heeft daarnaast een unieke kleur en opvallende nerven. Het hout is vaak rijk aan noesten. Dit geeft het een stoere look. Het is mogelijk in de webshop om bij je bestelling ervoor te kiezen om deze noesten op te laten vullen, mocht je dit toch niet mooi vinden.

Tot slot is eikenhout ook erg veelzijdig. Hierdoor past het perfect bij verschillende interieurstijlen. Je ziet het terug in klassieke interieurs, maar ook de moderne interieurstijlen van nu. Dit veelzijdige hout is makkelijk te combineren.

Onderhoud van eikenhouten meubelen

Om eikenhouten meubelen in topconditie te houden, is het belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Dit kan met een droge of lichte vochtige doek. Vermijd altijd het gebruik agressieve schoonmaakmiddelen bij houtsoorten. Ook schoonmaakmiddelen met zuren erin worden afgeraden. Daarnaast kun je het eikenhouten meubel ieder jaar behandelen met een olie of wax. Hiermee wordt de glans van het hout behouden.

Uiteraard kun je ook in dagelijks gebruik zaken doen waarmee het meubel langer mooi blijft. Denk hierbij aan het gebruik van een tafelkleed en onderzetters. Zo voorkom je kringen en vlekken in het meubel. Daarnaast heeft de plaatsing van het meubel in huis invloed op het hout. Wanneer eikenhouten meubelen in direct zonlicht worden geplaatst, kan het hout gaan barsten of kromtrekken. Ook temperatuurwisselingen hebben hier invloed op. Bedenk dus goed waar je het meubel plaatst.

Optie voor eikenhouten meubelen bij LoodsXL

Bij LoodsXL kun je kiezen uit verschillende behandelingen voor de eikenhouten meubelen. De behandelingen kunnen het meubel verder verfraaien.

Olie

Het is mogelijk om het eikenhout te behandelen met een olie, waarmee de kleur van het hout veranderd. Je hebt keuze uit een breed scala van kleuren. Het is mogelijk om van de kleuren samples te bestellen. Hiermee kun je thuis de beste kleur voor het meubel selecteren. Heb je een mooie kleur gevonden? Dan wordt de kleur aangebracht bij het maken van het meubel.

Kleuren eikenhouten meubelen

Noesten opvullen

Eikenhouten bevat noesten. Dit is typerend voor het hout en hoort erbij. Het kan zijn dat je dit niet mooi vindt. Dan kun je ervoor kiezen om deze op te laten vullen.

Verjongde rand en dikte van het tafelblad

Bij de eikenhouten tafels kun je kiezen voor een verjongde rand. Een verjongde rand betekent dat de rand van het tafelblad 45 graden naar binnen is gezet. Dit geeft een effect van een zwevend tafelblad en ziet strak uit. Daarnaast kun je kiezen voor een bepaalde dikte van het tafelblad. De dikte staat aangegeven bij de tafel in centimeters.

Een eikenhouten meubel op maat bestellen

Een eikenhouten meubel bestel je gemakkelijk op maat in de webshop. Je hebt keuze uit verschillende meubels met elk een keuzemenu waarin je kunt aangeven hoe jouw meubel moet worden. Denk altijd goed na over alle zaken om teleurstellingen te voorkomen. Meet daarom het meubel goed in. Wil je hulp bij het inmeten? Neem contact op met de klantenservice voor advies.

Heb je twijfels over bepaalde maatwerkopties? Neem dan altijd contact op met de klantenservice. Ze leggen je graag uit wat de opties betekenen voor het meubel.

Denk ook zorgvuldig na over het type hout. Niet elk hout is even geschikt voor bepaalde locaties. Zo kun je eikenhouten meubelen beter niet in de tuin plaatsen. Overweeg voor de tuin altijd meubels van steigerhout of douglas hout.