Industriële meubelen worden handgemaakt met steigerhout en staal. Voor de behandeling van het steigerhout kun je hier meer lezen. Door de ambacht kunnen poten altijd iets van elkaar afwijken en kunnen de poten lasspetters bevatten, dit hoort bij het product.

Staal behoeft weinig onderhoud, maar wanneer je hebt gekozen voor een onbehandeld frame, dan is de kans groot dat het frame zwart afgeeft. Voor de stalen frames en elementen adviseren wij altijd een behandeling van poedercoating of transparante lak.

Bij een transparante beschermlaag blijft de uitstraling van het ‘ruwe’ staal zichtbaar, het staal kan dan oneffenheden bevatten.

Behandeling metalen frame

Aan de poedercoating is een kleur toe te voegen, zoals poedercoating wit (RAL 9010), poedercoating antraciet (RAL 7016) en poedercoating zwart (RAL 9005). Deze behandeling zorgt ervoor roestvorming wordt vertraagd. Bij buitengebruik adviseren wij het staal te behandelen met een poedercoating. Volledige garantie op het stoppen van de roestvorming is er niet. Ondanks de behandeling kunnen er vlekken ontstaan op de vloer of op de lange termijn toch nog roest ontstaan. De roestvorming ontstaat door oxidatie. Dit proces van oxidatie is natuurlijk en grotendeels te stoppen door poedercoating.

Wanneer je hebt gekozen voor een stalen frame en gebruikt deze buiten, is de kans op roestvorming vele malen groter dan binnen.

De lasnaden worden niet worden niet weggesleten en blijven dus altijd zichtbaar.

Let op! Een eikenhouten vloer kan sneller reageren op metalen onderstellen door het aanwezige looizuur in het eiken (reactie eikenhout op ijzer).

We adviseren niet nat te dweilen in de buurt van het ijzeren onderstel. Ook is het verstandig om de tafel te voorzien van vilt om vlekken te voorkomen.

Het is belangrijk dat je niet met scherpe voorwerken tegen het staal aankomt, dit kan krassen veroorzaken.

We kunnen onze meubels van steigerhout of eikenhout te behandelen met een washing, kleurloze coating of lak. We adviseren je hierin graag!

Lees meer over het behandeling van steigerhout.