Blog, Tuin

Terrasoverkappingen en veranda’s

Veranda

Een terrasoverkapping en veranda is in principe hetzelfde. Het biedt iedereen een verlengde van hun woning. Je kunt een terrasoverkapping of veranda plaatsen direct aan het huis, maar uiteraard ook tegen bijvoorbeeld schuur verderop in de tuin. Je krijgt een mooie extra overdekte ruimte in de tuin. 

De overkapping wordt gemaakt in eigen fabriek. Je kunt dus een overkapping volledig op maat bestellen. Het is zelfs mogelijk dat LoodsXL op locatie helpt met het inmeten van de overkapping de tuin. Je hebt keuze uit Douglas hout en steigerhout en andere verscheidene opties. 

 Voordelen van een overkapping of veranda

Een terrasoverkapping heeft verschillende voordelen, namelijk: 

  • Altijd warm en droog, 
  • Extra ruimte, 
  • En altijd buiten kunnen zitten. 

Je kunt met een veranda altijd gemakkelijk buiten zitten in de tuin. Je creëert letterlijk een extra ruimte buiten. Maar niet alleen voor heerlijk buiten zitten is een overkapping fijn, je kunt het ook gebruiken voor het stallen van gereedschap, fietsen, tuinmeubelen en andere spullen die niet zomaar nat mogen worden. Zo creëer je veel extra ruimte in de tuin. 

Veranda

Een overkapping aan huis of vrijstaand 

Het kan zijn dat een overkapping niet tegen een schuur of huis geplaatst kan worden. Je kunt dan kiezen voor een vrijstaande overkapping. Deze plaats je los in de tuin. Dit is ook mogelijk. Denk ook na over waar de zon komt in de tuin voor de plaatsing van de overkapping. Mocht je veel zon hebben direct aan het huis. Dan kun je de keuze maken voor een overkapping die vrijstaand is, zodat je schaduw hebt op de juiste plekken. 

Overkapping/afdakje

Een overkapping op maat 

Geef jouw wensen door en LoodsXL maakt een overkapping op maat. Het is mogelijk dat wij op locatie komen inmeten. Je hebt bij een veranda keuze uit twee houtsoorten: Douglas Hout en steigerhout. 

Wil je ook bepaalde extra’s zoals een schuurtje of spotjes? Geef dit gerust aan. Ook hierin kan LoodsXL meedenken. Deze mogelijkheden behoren tot de opties. 

Terrasoverkapping/staling

Montage van de overkapping of veranda 

De overkapping wordt op maat gemaakt en gemonteerd op locatie. Dit wordt uiteraard in afstemming gedaan. De materialen worden eerst besteld, waarna een montage datum wordt besproken. Geïnteresseerd? Vraag nu jouw offerte aan.