Meubels van hout zijn natuurproducten. Het is belangrijk om hierbij stil te staan als je een bestelling plaatst. Steigerhout, maar ook mangohout, eikenhout, douglashout acaciahout zijn robuust en authentiek. Dat is ook de charme van onze meubels. Elke plank is uniek en kleurverschil kan voorkomen. Verder zijn noesten, kieren, scheuren en oneffenheden in de planken onoverkomelijk, maar we proberen dit altijd tot een minimum te beperken.

Lees hier meer over onze steigerhouten meubels en de kenmerken hiervan.

Elke dag maken wij meubels op maat voor onze klanten. Je bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste maten, kleuren en eventuele extra’s. Wanneer je maten, tekeningen of beschrijvingen doorgeeft, werken wij op basis hiervan. Wij weten dus niet waarvoor het meubel bedoeld is. Houd dus ook rekening met de ruimte, maar ook de afmetingen van het trapgat, entree, deurposten en de ruimtes. We vertrouwen erop dat je de juiste gegevens doorgeeft. Eventuele kosten die wij moeten maken om het meubel op plek van bestemming te krijgen of eventuele aanpassingen die ter plekke worden gedaan, zijn dan ook voor eigen rekening.

Retourneren

Voor elk product van Loods XL geldt een afkoelingsperiode van 7 dagen, zonder opgaaf van reden. Deze 7 dagen gaan in op de dag van ontvangst van het product. Na 7 dagen kunnen wij jouw retour helaas niet verwerken. Wij zullen 10% administratiekosten in rekening brengen.  Alleen wanneer het product nog in originele staat is, zonder schade, mag je retourneren. Dat betekent dat een meubel geen gebruikerssporen mag bevatten of beschadigingen. Meubels dienen in originele staat en (eventuele) verpakking geretourneerd te worden. Heb je het meubel gemonteerd is retourneren niet meer mogelijk. Het is alleen mogelijk om het product te retourneren, ruilen is helaas niet mogelijk. Mocht je toch een andere kleur of maat willen hebben dan dien je opnieuw een bestelling te plaatsen.

Zitbanken, fauteuils , barkrukken, eetkamerstoelen, teak- en eikenhouten meubelen kunnen niet geretourneerd worden.

Meubels op maat

Bij meubels op maat* vervalt het herroepingsrecht. Dit zijn meubels die gemaakt zijn op basis van individuele keuze of beslissing. Deze worden speciaal voor de klant gemaakt in onze fabriek en specifiek bedoeld voor een persoon.

Dit geldt ook voor onze industriële poten. Ook deze worden op maat gemaakt. Mocht je hebben gekozen voor een behandeling, zoals een poedercoating of lak, dan vervalt het herroepingsrecht ook.

Kies je voor een extra optie zoals bijvoorbeeld push to open of ladegeleiders, dan valt dit onder het kopje maatwerk.

Wanneer je kiest voor een washing, coating, waterafstoende laag of beits op het meubel vervalt ook het herroepingsrecht. Ook dit valt onder maatwerk en is een individuele keuze.

* Bijna alle meubelen worden speciaal voor de consument besteld of in een specifieke maat en onder speciale wensen geproduceerd.

Outlet meubels

Heb je gekozen voor een outlet meubel? Dan kun je het meubel niet retourneren. Het kan voorkomen dat onze outlet meubels schade bevatten. Mocht je een outlet meubel zien, die je graag wilt aanschaffen en wil je meer informatie over eventuele schade? Neem dan zeker contact op met onze klantenservice. We helpen je graag met meer informatie.

Controleer het meubel bij ontvangst

Wanneer je een meubel ontvangt, controleer deze dan op eventuele schade. Schade kan ontstaan tijdens onze levering. Zet je een handtekening bij ontvangst en ontdek je later schade het meubel, dan zijn wij niet meer verantwoordelijk voor deze schade. Daarom moet je altijd het meubel controleren bij ontvangst.

Kussens op maat

Wanneer je kiest voor kussens, dan kun je deze niet retourneren. Ook deze worden speciaal op maat gemaakt voor het meubel. Daarom kun je deze ook niet annuleren of retourneren.

Retour matrassen

Matrassen mogen alleen geretourneerd worden als ze in originele fabrieksverpakking zitten dit i.v.m. hygiene. Matrassen die uit de verpakking zijn gehaald, worden niet als retour geaccepteerd.

Kosten retourneren

De kosten die worden gemaakt met retourneren zijn voor eigen rekening. Je dient er zelf voor te zorgen dat het meubel bij onze fabriek aan de Rouaanstraat 5, 9723 CA te Groningen wordt geleverd.

Het kan voorkomen dat wij het meubel niet accepteren. Dit gebeurd wanneer wij schade en/of gebruikerssporen ontdekken. Indien het meubel door jezelf gemonteerd is kunnen wij je bestelling niet retour nemen. Je dient dan zelf het meubel weer op te halen bij onze fabriek.

Wij crediteren het bedrag binnen 30 dagen (het aankoopbedrag exclusief verzend en/of montagekosten). Je kunt gebruik maken van het modelformulier. De ondernemer gebruikt voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat de consument heeft gebruikt, tenzij de consument instemt met een andere methode.

Melden van retournering

Print, vul in en scan het formulier en verstuur het per e-mail naar: info@loodsxl.nl. De reden van terugsturen opgeven is niet verplicht, maar wij stellen jouw feedback zeer op prijs om onze service waar mogelijk te verbeteren. Je kunt de retourzending ook via het contactformulier aanmelden. Zie ook: klachten.

Vermeld de volgende gegevens:

 • Je naam, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer
 • Ordernummer, orderdatum, productgegevens en artikelnummer(s) van de bestelling (zie factuur of bevestigings e-mail),
 • De reden van retour. (dit is niet verplicht, maar wordt gewaardeerd).

Eventuele fouten in de tekst of prijs zijn niet op www.loodsxl.nl te verhalen.

Voorwaarden retourneren:

 • Cliënt zorgt voor voldoende frankering voor retournering, tenzij het om een onverhoopte fout gaat van Loods XL.
 • Cliënt zorgt voor verzekering en track & trace code voor retourzending, zoekgeraakte retourzendingen kan Loods XL niet terugbetalen.
 • Na nauwkeurige inspectie of het product nog in dezelfde perfecte staat is als bij levering, betaalt Loods XL binnen 30 dagen na ontvangst de ontvangen koopsom terug aan de cliënt, via dezelfde betaalwijze als gekozen bij aankoop.
 • De betreffende producten dienen in het desbetreffende retourformulier zijn omschreven als zaken waarvoor de retourgarantie geldt.
 • Dit mits op- of aan het afgeleverde geen enkele wijziging is aangebracht.
 • Dit mits het afgeleverde ongeschonden, in de originele opmaak, en in het cellofaan omhulsel is.
 • Dit mits cliënt alle artikelen met de uiterste zorg behandelt en keurig gevouwen in de verpakking teruglegt voor retournering.
 • Dit mits alle meegezonden toebehoren zoals kortingkaarten, documentatie, merklabels, en alle verpakkingsmaterialen bij de retourzending worden gevoegd.
 • Dit mits de retourzending uiterlijk op de 7e dag, na in ontvangstneming van het geleverde door cliënt, weer in het bezit zijn van Loods XL.
 • Als er aan het product iets gewijzigd of toegevoegd wordt volgens de specificaties van de consument is dat maatwerk. Aankopen die speciaal op maat of speciaal op bestelling zijn vervaardigd vallen niet onder deze retourregeling.
 • Maatwerk meubelen kunnen worden geretourneerd, kies je bijvoorbeeld voor een coating of en behandeling? Dit valt onder maatwerk.
 • Indien cliënt niet behoorlijk of niet tijdig voldoet aan de verplichtingen behoudt SteigerhoutTrend zich het recht voor de retourzending te weigeren.

Garantie

Voor de kwaliteit van onze producten geldt een garantie van één jaar. Let op dit geldt niet voor de outlet modellen. Indien de door verkoper verstrekte garantie een zaak betreft die door een derde werd geproduceerd, dan is de garantie beperkt tot die, die door de producent van de goederen ervoor wordt verstrekt, tenzij anders wordt vermeld. Na verloop van het garantietermijn zijn alle kosten voor herstel of vervanging, inclusief administratie- verzend- en voorrijkosten, voor de koper en deze worden in rekening gebracht.

De door LoodsXL.nl te leveren producten voldoen aan de gebruikelijk eisen en normen die daaraan op het moment van levering redelijkerwijs gesteld kunnen worden en waarvoor zij bij normaal gebruik in Nederland zijn bestemd. De in dit artikel genoemde garantie is van toepassing op producten die bestemd zijn voor het gebruik in Nederland.

Iedere vorm van garantie komt te vervallen indien een gebrek is ontstaan als gevolg onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik daarvan, onjuiste opslag of onderhoud door koper en/of door derden. Indien vaststaat dat een product gebrekkig is en daarover tijdig is gereclameerd, zal LoodsXL.nl het gebrekkige product binnen redelijke termijn na retourontvangst vervangen of zorg dragen voor herstel daarvan. In geval van vervanging is de koper gehouden het vervangen product ten eerste aan LoodsXL.nl te retourneren, tenzij LoodsXL.nl anders aangeeft.

De koper komt evenmin aanspraak op garantie toe indien het gebrek is ontstaan door of het gevolg is van omstandigheden waar verkoper geen invloed op kan uitoefenen, daaronder begrepen, doch niet uitsluitend, weersomstandigheden (zoals bijvoorbeeld, extreme regenval of temperaturen), werking van het hout, krimpen en uitzetten, vooral voor steigerhout meubelen welke binnen geplaatst worden, et cetera.

Garantie op houten meubels

Hout is een robuust natuurproduct, het zal onder invloed van de luchtvochtigheid dus altijd iets werken (uitzetten of krimpen). De houten planken kunnen dan krom gaan staan. Zie hout niet als een materiaal dat zich laat “temmen”. In hout kunnen scheurtjes en kieren ontstaan afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid (met name binnenshuis). Geen plank is gelijk van kleur en vorm. Garantie op de meubelen vervalt wanneer je de meubelen zelf behandeld of aanpast. Wij werken met stalen schroeven, dus de schroeven kunnen naar verloop van tijd oxideren. Lees hier meer over onze steigerhouten meubels.