Wij leveren al onze steigerhouten meubelen van A-kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden is het ook belangrijk om je meubel op een juiste manier te behandelen.

De planken van steigerhout en eikenhout worden machinaal geschuurd, zodat er geen splinters meer aan het hout zitten. Je kunt sample steigerhouten plankjes bestellen.

Er worden veel vragen over het behandelen van steigerhouten planken en steigerhouten meubelen gesteld.

Het is erg belangrijk dat steigerhouten meubelen goed behandeld worden. Deze houtsoort is namelijk erg zacht en kan hierdoor snel verkleuren. Door verschillende weersinvloeden zal de kleur van het hout veranderen.

Sommige mensen vinden dit erg mooi. Het kan dus een optie zijn het steigerhout juist niet de behandelen (of pas later).

Wanneer je het hout zo lang mogelijk mee wil laten gaan kan je het steigerhout het beste laten behandelen met een Nano coating. De keuze is aan jou!

De meubelen kun je met een licht vochtige doek schoonmaken.

Er zijn verschillende producten om het steigerhout te behandelen:

 • Nano coating

  Wat is nanocoating?

  Nano-coating is een middel dat zorgt voor oppervlaktebescherming van meubelen die gemaakt zijn van steigerhout of eikenhout. Nano-coating bevat siliciumdioxide SiO2,  dat wordt gebruikt als een basisgrondstof voor de productie van glas.

  Na het aanbrengen biedt de nano-coating een goede bescherming aan houten oppervlaktes.  Vanwege het sterke waterafstotende (hydrofobe) effect biedt het een goede bescherming tegen vocht.

  Lees meer over Nano-coating in onze blog.

  Je kunt in onze webshop Water- en Olie afstotende coating kopen. 

   

  Bij deze methode wordt een soort olie- en waterafstotende coating over het steigerhout gespoten. Nano coating is een kleurloze beschermlaag, hierdoor goed beschermd tegen vocht. Herhaling na 1 jaar is een pre, de blikjes kunnen via onze webshop besteld worden. Het voordeel van deze methode is dat het effectief is én zelf gedaan kan worden.

 • White/grey and blackwash

  Hierbij wordt een washing aangebracht, daardoor ontstaat er een witte, zwarte of grijze kleur in plaats van een onzichtbare olie. De steigerhouten planken krijgen dus een witte, zwarte of grijze kleur. Het hout is niet beschermd tegen vocht. Wij raden aan om over de washing een nano coating aan te brengen.

Zie ook behandeling van industriële meubelen.