Tuin

Dé tuinmeubel trends voor de zomer van 2024

Steigerhouten hemelbed Barto

Een nieuw jaar betekent ook nieuwe tuinmeubel trends. Heb jij ook zin om jouw tuin op te knappen of een opfrisser te geven? Lees dan snel verder, want in deze blog nemen wij je mee in de tuinmeubel trends voor de zomer van 2024. 

Van binnen naar buiten 

Een van de grootste trends voor dit jaar is de ‘van binnen naar buiten’ trend. Deze trend was eerder al in opkomst, maar is ook dit jaar niet te missen. We zijn, zeker bij mooi weer, steeds vaker in de tuin te vinden en willen de tuin dan ook zo comfortabel mogelijk maken. De tuin wordt hierdoor steeds meer een verlengstuk van ons huis. Zo kiezen steeds meer mensen voor een buitenkeuken. Hiermee wordt lang tafelen in de tuin steeds gemakkelijker en aantrekkelijker. Ook zien we steeds meer loungesets en tuinbedden. Deze worden nog gezelliger gemaakt met een bijpassend buitenkleed.

Stoer en robuust

In 2024 zijn stoere en robuuste tuinmeubelen nog steeds erg populair. Steigerhouten tuinmeubelen passen uitstekend in deze trend. Deze tuinmeubelen worden namelijk gemaakt van gebruikte steigerplanken, waardoor ze een ‘doorleefde’ uitstraling hebben. Het is bovendien een houtsoort die erg geschikt is voor in de tuin. Hierbij adviseren wij wel om het hout te (laten) behandelen met een nano coating. Deze transparante laag beschermt je tuinmeubelen tegen weersinvloeden en vuil. 

Zwart

Deze trend gaat vaak hand in hand met de ‘stoer en robuust’ trend. Net als in ons interieur, zien we ook buiten zwart steeds vaker terugkomen. Zwart is tijdloos, oogt chic en kan je op allerlei manieren toepassen en combineren. Voor wie volledig zwarte tuinmeubelen iets te heftig vindt, zijn er steigerhouten industriële meubels. Hierbij wordt een stalen frame gecombineerd met een houten tafelblad. Naast steigerhouten industriële meubels, vind je bij Loods XL ook Douglas tuinmeubelen met een zwart stalen frame.

Kleine loungeset 

Ook kleine tuinen en balkons worden steeds meer als een verlengstuk van de woonkamer beschouwd. Waar veel mensen er eerder weinig aandacht aan besteedden, is dit na periodes van veel thuis zitten in 2020 en 2021 wel veranderd. Ook kleine buitenruimtes worden comfortabel en gezellig gemaakt, met bijvoorbeeld een balkonbar, tuinbankje of zelfs een loungeset. Door je meubel op maat te bestellen, maak je hem namelijk precies passend voor welke buitenruimte dan ook.

Gestoffeerde tuinmeubelen

Deze trend past natuurlijk ook helemaal bij de ‘van binnen naar buiten’ trend. Wat we zien is dat steeds meer tuinmeubelen zijn voorzien van comfortabele zit- en rugkussens. Net als in de woonkamer, willen we ook buiten maximaal comfort. Aangezien de kussens te maken krijgen met allerlei weersinvloeden is het wel belangrijk dat ze water- en vuilafstotend zijn. Bij Loods XL heb je de keuze uit 24 verschillende kleuren kussens, die uiteraard allemaal op maat te bestellen zijn. 

Terug naar de natuur

Oftewel ‘back to nature’. In kleuren en materialen kijken we in de zomer van 2024 veel naar de natuur voor inspiratie. Dit betekent dat we kijken naar natuurlijke materialen, zoals steigerhout of Douglashout. Deze materialen kan je vervolgens combineren met andere materialen en met natuurtinten zoals bruin, grijs of groen. Deze trend kan je ook combineren met andere trends. Zo kan je kiezen voor een houten loungeset met zwarte kussens.

Geef een antwoord