Tips, Tuin

Schoonmaaktips voor buitenmeubelen

Steigerhouten loungestoel Haarlem

Staan jouw tuinmeubelen ook alweer buiten nu er mooiere temperaturen zijn aangebroken? Of je nu nieuwe buitenmeubelen hebt gekocht, of je oude tuinmeubelen weer tevoorschijn hebt gehaald, je wilt ze natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Hierbij daarom enkele schoonmaaktips voor jouw buitenmeubelen. 

Vlekken en vuil verwijderen

Elke materiaalsoort van tuinmeubels vraagt om een andere aanpak als het gaat om schoonmaken. Wat voor het ene materiaal werkt, kan rampzalig uitpakken bij andere materialen. Daarom nemen we per materiaalsoort een aantal schoonmaaktips door voor jouw buitenmeubelen.

Schoonmaaktips kunststof tuinmeubelen

Het meeste vuil verwijder je gemakkelijk van je kunststof tuinmeubelen met een tuinslang. Gebruik geen hogedrukspuit, hiermee kan je de meubelen beschadigen. Vervolgens kun je de buitenmeubelen verder schoonmaken met een sopje van warm water en allesreiniger. In plaats van allesreiniger kan je ook soda en azijn gebruiken. Een spons of zachte borstel werken het beste om het vuil of eventuele groene aanslag te verwijderen.

Schoonmaaktips houten buitenmeubelen

Veel mensen hebben het idee dat het schoonmaken van houten buitenmeubelen erg lastig is. Gelukkig is dit niet het geval. Wanneer je weet wat je moet doen is het makkelijk om jouw tuinmeubelen van hout schoon te maken. In het assortiment vind je zowel steigerhouten tuinmeubelen als Douglas houten tuinmeubelen. Ook hierbij geldt dat je de hogedrukspuit beter in de schuur kan laten liggen. Een sopje met groene zeep en een zachte borstel werken het beste om je buitenmeubelen goed schoon te maken. Hierna is het goed om je meubels na te spoelen. Laat je houten buitenmeubels drogen in de zon of droog ze zelf met een doek.

Onderhoud van je buitenmeubelen

Naast het zo nu en dan verwijderen van vuil en vlekken is het belangrijk om je buitenmeubelen goed te onderhouden. Zo’n onderhoudsbeurt beschermt jouw tuinstoelen of tuintafels tegen weersinvloeden en houdt het meeste vuil op afstand.

Onderhoud kunststof buitenmeubels

Je kunststof tuinstoelen of eetset maak je het liefst één of twee keer per jaar goed schoon.

In het najaar is het het beste om de tuinmeubelen afgedekt neer te zetten. Het liefst in een schuur en anders afgedekt met hoezen. Bij verschillende aanbieders zijn kunststof beschermsprays beschikbaar, waarmee je een beschermend laagje op je buitenmeubelen spuit. Deze spray kun je het beste gebruiken direct na aanschaf van je tuinmeubels.

Onderhoud houten buitenmeubelen

Ook bij houten buitenmeubelen is het van belang om ze naast het schoonmaken goed te onderhouden. Hiermee verleng je de levensduur van het hout en zorg je ervoor dat de meubelen er zo lang mogelijk mooi uit blijven zien. Je doet dit door je buitenmeubelen na aanschaf te behandelen met een nanocoating. Dit is een transparante laag die de houten tuinmeubels beschermt tegen vuil en vocht. Je kunt deze behandeling door ons laten toepassen. Je kiest hiervoor tijdens het plaatsen van je bestelling. Wij raden je aan om de nanocoating na een half jaar zelf te herhalen, voor blijvende bescherming van je tuinmeubelen. 

Heb je verdere vragen over het schoonmaken en onderhouden van je buitenmeubelen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, we helpen je graag verder.

Geef een antwoord