Blog, Tuin

Tuinmeubelen op maat: welke opties zijn er?

Douglashout tuintafel Rupert met dwarsbalken

Bij Loods XL is elk tuinmeubel op maat te bestellen. Of het nu gaat om een steigerhouten buitenkeuken of een tuinbank van Douglas hout, we kunnen voor elk meubel maatwerk leveren. Niet alleen als het gaat om de gewenste afmetingen van je tuinmeubel, maar ook wat betreft de bescherming en de eventuele kleur ervan. 

Houten tuinmeubelen op maat

Elke tuin en elk balkon is anders en vraagt om andere wensen. Wat je zoekt, is afhankelijk van je smaak, je voorkeuren en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Op elke productpagina is het daarom mogelijk om via het keuzemenu afmetingen te kiezen. Staan hier toch niet de afmetingen tussen die je zoekt? Dan kun je ons een mail sturen met daarin de gewenste maten. Hierbij kun je ook een afbeelding of schets toevoegen ter verduidelijking.

Op maat maken tuinmeubel: extra opties

Bij het bestellen van een buitenkeuken, tuinbank, picknicktafel, loungebank of tuintafel heb je nog meer mogelijkheden om je tuinmeubel te personaliseren. Zo heb je de volgende opties tijdens het bestellen:

Kunststof doppen of wielen

Met kunststof doppen of wielen onder je tuinmeubel bescherm je jouw tuinmeubel tegen intrekkend vocht. Dit draagt bij aan de levensduur van het hout. Bij veel van onze loungesets, tuinbanken en de buitenkeukens is het daarnaast mogelijk om te kiezen voor wielen. Hiermee kun je het meubel gemakkelijk verplaatsen naar een andere plek in de tuin. 

Washing of lak in RAL kleur 

Met een washing (gekleurde beits) krijgt het steigerhout of Douglashout een witte, zwarte of grijze kleur. De structuur van het hout blijft hierbij nog wel zichtbaar. Deze gekleurde beits beschermt je tuinmeubel niet tegen vocht of vuil. Twijfel je over een washing, dan is het goed om te weten dat je hier samples van kan bestellen. Onze steigerhouten tuinmeubelen kunnen we in plaats van een washing ook voorzien van lak in een door jou gekozen RAL kleur.

Bescherming tuinmeubel

Bij tuinmeubelen van steigerhout en Douglashout adviseren we altijd om te kiezen voor een nanocoating. Deze coating beschermt jouw meubel tegen vocht en vuil en zorgt ervoor dat je vuil gemakkelijk van je tuinmeubel verwijdert. Wij kunnen deze nanocoating tegen een kleine meerprijs voor je aanbrengen.

Tip: meer informatie over nanocoating vind je in onze blog Wat is nanocoating?

Een aantal tuinmeubelen, zoals picknicktafels, tuintafels of buitenkeukens zijn voorzien van een metalen frame. Dit frame kun je behandelen met een poedercoating. Deze coating vertraagt roestvorming, waardoor je nog langer van je tuinmeubel kan genieten.

Kussens

Bij de meeste tuinmeubelen kun je kiezen voor bijpassende kussens. Zo maak je jouw picknicktafel, tuinbank of loungebank nog meer op maat. Je hebt de keuze uit 28 kleuren, waardoor je altijd kussens vindt die perfect passen bij jouw smaak en bij je overige tuinmeubelen.

Heb je vragen over deze mogelijkheden of wil je advies op maat? Onze klantenservice medewerkers helpen je graag verder.

Geef een antwoord