Blog, Marmeren meubels, Nieuwe producten, Tips

Luxe in huis met marmeren meubelen

Sidetable Jytte groen malachiet marmer

Marmeren meubels zien we steeds meer. De meubels zijn vaak een combinatie tussen staal en marmer. In deze blog behandelen we wat het voor meubels zijn, hoe je deze onderhoud, maar ook hoe je deze kunt toepassen in het interieur. Overweeg je een meubel met marmer? Lees dan snel verder.

Wat is marmer?

Marmer is een natuursteen. Natuursteen ontstaat in de natuur en wordt gevormd door druk- en temperatuurverschillen. Hierdoor is het een uniek materiaal en zeer geliefd voor meubels. Het heeft een herkenbaar patroon, maar is altijd uniek. Daarnaast komt het in verschillende kleuren voor. Het geeft elk interieur een gevoel van luxe en warmte.

Marmeren meubels in alle soorten en maten

Tegenwoordig vind je marmeren meubels in alle soorten en maten. Denk aan marmeren salontafels, maar het materiaal wordt ook gebruikt voor accessoires. De creatieve meubelmakers weten inmiddels het materiaal in te zetten voor verschillende meubels. Je kunt dus ook marmer op verschillende manier toepassen in het interieur. Van heel klein tot heel groot.

Wat past bij marmeren meubels?

Marmer werd eerst vaak alleen gebruikt in badkamers en keukens. Het materiaal zorgt voor een vorm van luxe in het interieur en wordt vooral op grote oppervlaktes gebruikt. Maar met meubels met marmer komt daar nu verandering in. Een marmeren sidetable kan een leuke twist geven aan het interieur.

Je kunt met het materiaal alle kanten op! Van heel modern tot zelfs landelijk. Je kunt marmer combineren met hout, metaal, maar ook zachte materialen zoals katoen. Doordat het gemakkelijk combineert, kun je het dus inzetten in verschillende woonstijlen. Vooral natuurlijk materialen combineren goed met marmer.

Sidetable Hagar marmer

Marmeren meubels toepassen in het interieur

Waar marmer in het verleden vooral terug te vinden was in de keuken en badkamer, wordt het nu ook gebruikt voor meubels zoals salontafels en accessoires. Onthoud dat je marmer goed kunt combineren met natuur materialen, zoals hout. Heb je bijvoorbeeld een witte basis, dan kun je warmte aanbrengen met deze materialen en marmer. Daarnaast vind je marmer in verschillende kleuren. Zo kun je dus ook spelen met kleur en patronen. Pas wel op dat je het niet “te veel” toepast. Een overdaad aan marmer kan juist het verkeerde effect geven, zorg voor balans in je materiaal gebruik.

Je kunt marmer subtiel toepassen door te kiezen voor accessoires op verschillende plekken in het interieur. Maar je kunt ook kiezen voor een statement met marmer zoals een marmeren salontafel. Deze springt direct in het oog en daardoor kun je de rest van interieur invullen met andere meubelstukken die rustiger zijn of een totaal andere look hebben. Zo speel je met de effecten van elke stijl en looks van elk materiaal.

Salontafel set Olav malachiet marmer groen

 

Onderhoud marmeren meubels

De angst voor krassen bij marmer is niet zo gek. Met het nodige onderhoud, heb je langer plezier van het meubel. Wees alleen altijd wel voorzichtig met deze meubels. Gebruik nooit te veel schoonmaakmiddelen, liever zelfs helemaal niet. Wil je toch wat schoonmaakmiddel gebruiken, kies dan een neutraal middel zonder zuren. Dus ook middelen met citroen voor een frisse geur. Maak het marmer rustig schoon met een vochtige doek. Maak rustige bewegingen en laat het drogen aan de lucht. Je kunt daarna nog een droge doek gebruiken om het volledig te drogen.

Wees voorzichtig met materialen die kunnen krassen, zoals sleutels. Gebruik bij voorkeur onderzetters bij een tafel. Heb je gemorst? Maak dit dan altijd direct schoon. Zo voorkom je eventuele schade, want een vlek kan zomaar intrekken.

Geef een antwoord