Blog, Nieuwe producten, Tuin

Nieuwe tuinmeubelen nodig? Kies voor Douglas hout!

Douglashouten tuintafel Hamer met industriele X poten

Zijn jouw tuinmeubelen toe aan vervanging? Of wil je jouw tuin graag anders inrichten? Neem dan eens een kijkje tussen onze Douglas tuinmeubelen. Deze houtsoort kent vele voordelen, in deze blog leggen we je uit welke dat zijn.

Wat voor soort hout is Douglas?

Grote kans dat je nog niet eerder van Douglas hout hebt gehoord. In tegenstelling tot tuinmeubelen van steigerhout of eiken is Douglas hout nog relatief onbekend bij veel mensen. De houtsoort is afkomstig van de Douglasspar. Deze boom komt uit het westen van Amerika, maar groeit tegenwoordig ook in Europa. Opvallend aan het hout is de kleur. Douglas hout is aan de buitenkant gelig en heeft in de kern een roodbruine kleur. 

Wat zijn de voordelen van Douglas hout?

    • Duurzaam: Douglas hout staat erom bekend lang mee te gaan. Onbehandeld is dit ongeveer tien tot vijftien jaar. Dat is aanzienlijk langer dan sommige andere houtsoorten als beukenhout of berken.

    • Makkelijk te onderhouden: Je kunt Douglas tuinmeubelen onbehandeld buiten laten staan. Een borstel, water en zeep zijn genoeg om de meeste vlekken eruit te krijgen. 

    • Sterk: Douglas hout is een van de hardste naaldhoutsoorten van Europa en kan goed tegen weer en wind. 

Douglas tuinmeubelen onderhouden

Hoewel je tuinmeubelen van Douglas hout dus niet per se hoeft te behandelen, raden we dit wel aan. Je kunt bij het bestellen van een tuinmeubel kiezen voor behandeling met een water- en vuilafstotende nanocoating of voor een transparante lak. Hiermee verleng je niet alleen de levensduur, maar geniet je ook langer van de originele kleur van Douglas hout. Het beste is het om dit elk jaar te herhalen. 

Daarnaast geven wij bij elk tuinmeubel ook de optie voor kunststof doppen. Deze plaatsen we onder je tuinbank, tafel of buitenkeuken, waardoor vocht hier minder snel intrekt. 

Welk Douglas houten tuinmeubel kies jij?

Je kunt bij ons terecht voor Douglas houten tuintafels, Douglas houten buitenkeukens, picknicktafels van Douglashout en tuinbanken van Douglas hout. Op elke productpagina zie je de verschillende afmetingen waaruit je kan kiezen. Ook is bestellen op maat mogelijk. Wanneer jouw gewenste afmetingen er niet tussen staan kun je deze aan ons door geven. Heb je een eigen idee in je hoofd? Deel dan je schets, foto’s of 3D tekening met ons zodat we een offerte op maat kunnen maken. Wil je hier meer over weten of heb je andere vragen over onze Douglas houten tuinmeubelen? Neem dan gerust contact op zodat we je kunnen voorzien van advies op maat.

Geef een antwoord