Blog, Tuin

Je balkon opknappen met steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhouten balkonbar

Het voorjaar nadert en dat betekent dat we over niet al te lange tijd weer buiten kunnen zitten. Heb je thuis geen tuin, maar alleen een balkon tot je beschikking? Of heb je beide en kan jouw balkon wel een opfrisser gebruiken? In dit artikel laten we je zien op welke manieren je met onze steigerhouten tuinmeubelen je balkon een geheel nieuwe look kan geven.  

Optie 1: Ga voor comfort met een loungeset

Wie denkt dat een loungeset alleen geschikt is voor in de tuin heeft het mis. Bij ons maken we namelijk alle meubels op bestelling. Dit betekent dat we gemakkelijk aanpassingen kunnen maken in de afmetingen van je favoriete loungeset. Bij al onze artikelen kun je kiezen uit een aantal maten. Staat jouw gewenste maat er niet bij, dan kun je jouw voorkeur eenvoudig aan ons doorgeven. 

In ons assortiment steigerhouten tuinmeubelen vind je loungesets met of zonder armleuning en met een open of dichte onderkant. Daarnaast heb je bij al onze steigerhouten loungesets de mogelijkheid voor het toevoegen van een:

  • Chaise longue.
  • Hocker.
  • Opbergsysteem voor kussens.

Pak dus snel een meetlint, maak een keuze uit een van onze loungesets en tover jouw balkon om tot een heerlijke zitplek. 

Optie 2: Borrelen aan je balkonbar

Maak optimaal gebruik van de ruimte op je balkon met onze steigerhouten balkonbar. Dit is een legplank – ook wel balkontafel genoemd – die je over de reling van je balkon hangt. Deze legplank heeft een diepte van circa 20 centimeter. Hiermee heb je genoeg ruimte om glazen, hapjes of bijvoorbeeld planten neer te zetten. Op de productpagina van de balkonbar kun je aangeven welke breedte de plank moet hebben en ook hoe breed jouw reling is. Zo weet je zeker dat hij precies op jouw balkon past. 

Net als bij al onze andere steigerhouten meubelen, kan je ook bij de balkonbar kiezen voor een washing. Dit is gekleurde beits in een zwarte, witte of grijze kleur. Ga voor de kleur die het beste bij jouw woonsmaak en interieur past. Zo ben jij helemaal klaar voor alle gezellige borrelavondjes op je balkon.

Optie 3: Loungestoelen met een tafeltje

Naast een balkonbar kunnen een paar comfortabele tuinstoelen natuurlijk niet ontbreken. Onze loungestoelen zijn robuust en toch makkelijk te verplaatsen. Het zijn stoelen waar je heerlijk in wegzakt. Heb je er de ruimte voor, dan kun je de bijbehorende hocker erbij bestellen voor ultiem comfort. Ook voor onze loungestoelen geldt dat je ze kan bestellen in onze standaard maten of kan kiezen voor maatwerk. Maak de stoelen helemaal af met kussens. Je hebt de keuze uit maar liefst 28 kleuren! Vind je het lastig kiezen, dan kun je samples van jouw favoriete kleuren bestellen om ze thuis te vergelijken.   

Optie 4: Benut de ruimte slim met een tuinbankje

Ook een tuinbank is een slimme manier om optimaal gebruik te maken van de ruimte op je balkon. In het assortiment vind je verschillende modellen, met brede of smalle armleuningen of zonder armleuningen. De banken met brede leuningen zijn ideaal om je drankje op kwijt te kunnen en geven de tuinbank een stoere uitstraling. Onze tuinbanken hebben bijna allemaal schuine rug- en/of armleuningen voor extra comfort. Daarnaast kun je bij vrijwel alle banken kiezen voor opbergruimte onder het zitvlak. Hier kun je kussens of bijvoorbeeld speelgoed van je kinderen in kwijt.  

Optie 5: Breng groen op je balkon 

Planten kunnen ook op je balkon zorgen voor veel sfeer en gezelligheid. Vaak weten mensen alleen niet zo goed waar ze plantjes kwijt kunnen in de beperkte ruimte op het balkon. In ons assortiment vind je daarom een paar slimme en stijlvolle oplossingen voor dit probleem. Plaats je bloemetjes en plantjes bijvoorbeeld op onze steigerhouten decoratietrap of op ons steigerhouten wandbord. Of kies voor een steigerhouten plantenbak. Doordat deze plantenbank hoog en smal is, past hij gemakkelijk op je balkon. Uiteraard kun je de lengte, diepte en hoogte naar je eigen voorkeur aanpassen.   

Bescherm je steigerhouten tuinmeubelen met nanocoating

Op welke manier je jouw balkon ook gaat aankleden, wij raden je aan om je nieuwe tuinmeubelen altijd door ons te laten behandelen met een nanocoating. Dit is een waterafstotende coating die je meubelen beschermt tegen vocht. Zowel tegen regen als tegen een omgestoten glas. De nanocoating is kleurloos en dus ook te combineren met een washing. Ons advies is om de coating na een jaar opnieuw aan te brengen, voor maximale bescherming. In onze webshop kun je de nanocoating daarom ook apart bestellen.  

Geef een antwoord