Blog, Tuin

Tuinmeubelen opbergen

steigerhouten tuinmeubelen

Tuinmeubelen opbergen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je tuinmeubelen. Door je tuinset, loungeset en andere tuinspullen op de juiste manier op te bergen, zorg je ervoor dat ze langer meegaan en er altijd netjes uitzien. We geven je hier handige tips en adviezen om je tuinmeubelen op de juiste manier op te bergen.

Douglas tuintafel Lark met rechte poten

Tuinset opbergen

Een tuinset is een belangrijk onderdeel van je tuin of terras, misschien wel het belangrijkste. Het is belangrijk om deze goed op te bergen, vooral tijdens de wintermaanden of wanneer je de set voor langere tijd niet gebruikt. Beginnen met je tuinset goed schoon te maken, is een goede manier om het opbergen te starten. Verwijder vuil en stof met een zachte borstel en maak de poetsbeurt af door het schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel. Laat daarna de tuinset volledig drogen voordat je deze opbergt. 

Heb je binnen voldoende ruimte? Kies er dan voor om de tuinset binnen op te bergen. Dit kan bijvoorbeeld in een schuur of garage. Je kunt gebruikmaken van een speciale meubelhoes of een stuk zeil. Als je geen ruimte hebt binnenshuis, kun je de tuinset buiten laten staan, maar dan is het extra belangrijk om deze goed af te dekken. Gebruik dan een stevige afdekhoes die bestand is tegen weersinvloeden zoals zon, regen, vorst en wind.

Naast het schoonmaken en opbergen van je tuinset, zijn er nog andere dingen om rekening mee te houden zodat je tuinset langer meegaat. Het is bijvoorbeeld belangrijk om regelmatig te controleren op eventuele beschadigingen. Als je kleine scheurtjes of barsten ontdekt in je tuinset, repareer dit dan zo snel mogelijk om verdere schade te voorkomen. Daarnaast raden we aan om je tuinset regelmatig te behandelen met een beschermende laag, zoals een speciale tuinmeubelolie of een nanocoating. Dit helpt om de levensduur van je tuinset te verlengen en te beschermen tegen vocht en vuil.

Wil je de tuinset weer gebruiken nadat deze opgeborgen is geweest? Maak deze dan eerst even schoon, voordat je het weer in gebruik neemt. Op deze manier geniet je optimaal van je tuinset en blijft deze langer mooi.

Steigerhouten loungebank Adel met schuine blok armleuningen

Loungeset opbergen

Een loungeset is een heerlijke plek om te ontspannen in de tuin. Wanneer het weer omslaat of wanneer je de set voor langere tijd niet gebruikt, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te bergen. Voordat je de loungeset opbergt, is het aan te raden om deze goed schoon te maken. Gebruik hiervoor een sopje van warm water en een mild schoonmaakmiddel. Vergeet niet om ook de kussens en het frame grondig te reinigen.

Net als bij een tuinset kun je ervoor kiezen om de loungeset binnen op te bergen wanneer je voldoende ruimte hebt. Zorg ervoor dat de set goed is afgedekt, bijvoorbeeld met een meubelhoes of een stuk zeil. Heb je geen binnenruimte? Dan kun je de loungeset buiten laten staan, maar ook dan is het weer belangrijk om deze goed af te dekken met een stevige afdekhoes die bestand is tegen de weersinvloeden.

Wanneer je de loungeset buiten laat staan, plaats deze dan op een beschutte plek. Zo voorkom je dat de set blootgesteld wordt aan extreme weersomstandigheden, zoals harde wind, regen of sneeuw. Een overdekte patio of een tuinhuisje zijn ideale locaties om je loungeset te beschermen tegen de weersomstandigheden. Controleer ook regelmatig of de afdekhoes nog goed vastzit en of er geen scheuren of gaten in zitten. Als dit het geval is, is het verstandig om de hoes te repareren of te vervangen. Op die manier blijft je loungeset goed beschermd tegen de elementen.

Tips voor het afdekken van loungesets

Het afdekken van loungesets is een belangrijk onderdeel van het opbergen, dus we zetten hier even wat handige tips voor je op een rij:

  1. Zorg ervoor dat de loungeset volledig droog is voordat je deze afdekt. Hiermee voorkom je dat er vocht tussen de afdekhoes en de set komt.
  2. Gebruik een stevige afdekhoes die bestand is tegen regen, wind en zonlicht. Er zijn speciale hoezen verkrijgbaar die perfect passen bij jouw loungeset.
  3. Zorg ervoor dat de afdekhoes goed strak om de set zit, zodat er geen ruimte is voor wind of vocht om binnen te dringen.
  4. Controleer regelmatig of de afdekhoes nog goed zit en niet is verschoven. Pas indien nodig de positie van de hoes aan.
Steigerhouten tuinstoel haarlem met plof kussen rug

Tuinkussens opbergen

Tuinkussens zijn vaak gevoelig voor vocht en vuil. Om ervoor te zorgen dat ze langer meegaan en er altijd fris uitzien, is het belangrijk om ze op de juiste manier op te bergen. Een goede methode om tuinkussens op te bergen, is door deze schoon en droog op te bergen in een speciale kussenbox of opbergzak. Zorg ervoor dat ze volledig droog zijn voordat je ze opbergt om eventuele schimmelvorming te voorkomen. Als je geen speciale opbergmogelijkheid hebt, kun je ervoor kiezen om de tuinkussens binnen op te bergen. Bewaar ze op een droge en schone plaats, zoals een schuur of garage. Zorg er ook in dit geval voor dat de kussens schoon en droog zijn voordat je ze opbergt.

Kortom, door je tuinmeubelen en accessoires op de juiste manier op te bergen, zorg je ervoor dat ze langer meegaan en er altijd netjes uitzien. Volg de tips en adviezen en geniet langer van je tuinspullen! Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil je graag persoonlijk advies over het opbergen van je tuinmeubelen? Neem dan gerust contact met ons op!