Blog, Industriele Meubelen, Tuin

Onderhoud van steigerhouten & industriële tuinmeubelen

Steigerhouten tafel Norman met stalen onderstel

De zomer is inmiddels al in volle gang. Grote kans dat je al nieuwe tuinmeubelen hebt aangeschaft of dat je nadenkt over een nieuwe set. Een heerlijke loungebank of grote tuintafel in de tuin kan niet ontbreken en laat jou en je familie/vrienden genieten van de zon. Maar hoe zorg je ervoor dat je langdurig geniet van elke steigerhouten of industriële tuinset? Wij leggen je het graag uit!

De steigerhouten tuinmeubels weer zomerklaar maken

Heb je steigerhouten tuinmeubels? Dan wil je ervan genieten in de zomer. Je kunt deze meubels makkelijk zomerklaar maken met een sopje en een harde borstel. Maak het meubel vrij van stof door te borstelen met een harde borstel en een sopje. Zorg ervoor dat je een milde allesreiniger gebruikt in het sopje. Maak de borstel of de doek die je gebruikt zeker niet te nat! Steigerhout houdt niet van teveel vocht.

Lees hier meer over het schoonmaken en onderhouden van steigerhouten meubelen.

Vlekken verwijderen op een steigerhouten tuinmeubelen

Helaas ontstaan er soms vlekken op het steigerhout. En de kans op vlekken is groter bij buitenmeubelen. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. Met een beetje schuren heb je deze plekken zo verwijderd en is het hout weer als nieuw.

Sowieso doe je er verstandig aan om het hout eens in zoveel tijd weer te schuren. Hout verouderd en als je graag weer de mooie kleur terug wilt, kun je simpelweg met schuren deze kleur weer terughalen. Maar vergeet nooit de nano coating weer aan te brengen.

Steigerhouten tafel Norman met stalen onderstel
Industriële tafel Norman

Nano coating voor de steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhouten tuinmeubelen kunnen niet zonder nanocoating. Hout is niet bestand tegen alle weersomstandigheden. Regen, zon en sneeuw tast het hout aan. Maak het meubel helemaal schoon voordat je de nanocoating aanbrengt. Dit kan met een borstel en door te schuren. Zorg ervoor dat alle vuil is verwijderd, voordat je verder gaat. Wanneer het meubel vrij is van vuil en stof breng je de coating op de schone ondergrond aan en herhaal dit ook één keer per jaar. Lees hier meer over de nanocoating en hoe je dit aanbrengt.

Steigerhouten loungebank Brandon met open onderkant
Steigerhouten loungebank Brandon

Industriële tuinmeubels met stalen frame

Industriële tuinmeubels worden steeds populairder. In onze webshop vind je bijvoorbeeld industriële picknicktafels. Deze hebben elk een industrieel stalen frame. Staal oxideert en dit is een proces waardoor roest ontstaat. Het is ook logisch dat deze in de buitenlucht geen eeuwig leven hebben. Zorg daarom ook altijd ervoor dat je een poedercoating aanbrengt op het stalen frame.

Steigerhouten picknicktafel Watson met stalen frame
Industriële picknicktafel Watson

De poedercoating zorgt ervoor dat het oxidatie proces wordt geremd en beschermd het staal tegen invloeden buitenaf. Dit is niet alleen handig buiten, maar ook binnen heb je hiermee een enorm voordeel. Het is mogelijk een kleur toevoegen aan de poedercoating, waarmee je zeker een uniek stalen frame maakt.

Behandeling metalen frame
Poedercoating op stalen frames

De industriële buitenmeubelen worden vaak gecombineerd met steigerhout. Voor de steigerhouten onderdelen geldt hetzelfde onderhoud als alle steigerhouten tuinmeubelen. Breng ieder jaar weer een nano coating aan op deze onderdelen en zorg dat ze schoon blijven. Zo heb jij ieder jaar weer plezier van de tuinmeubelen.

Toe aan een nieuwe steigerhouten loungebank, tuintafel of picknicktafel? Bekijk onze meubels in de webshop!

Geef een antwoord