Blog, Kinderkamer

De kinderkamer landelijk inrichten

Steigerhouten speelgoed keuken Noxon

De landelijke woonstijl is nooit weggeweest. Deze stijl is geïnspireerd door het platteland, denk hierbij aan mooie oude boerderijen. Hierbij spelen natuurlijke materialen, zoals hout en linnen, een grote rol. Het straalt rust uit en is ook ruimtelijk. Geen gekke keuze dus voor een kinderkamer, zoals de babykamer. In dit artikel geven we je wat tips voor het landelijk inrichten van een kinderkamer.

Landelijke meubels in een kinderkamer

Een kinderkamer kan natuurlijk niet zonder mooi kinderbed, een goede kledingkast en uiteraard leuk speelgoed. De landelijke meubels geven de kinderkamer een warme uitstraling, maar vooral eigentijds. Kies zeker voor hout, zoals steigerhout. Dit combineert heerlijk met warme en lichte tinten in de kinderkamer. Een goed voorbeeld hiervan is hieronder te zien. Op de foto zie je een leuke steigerhouten kinderkeuken, waarmee je de kinderkamer niet alleen mooi maakt, maar je direct ook een leuke speelruimte biedt voor het kind. Dit straalt echt dat landelijke gevoel uit.

Steigerhouten speelgoed keuken Noxon
Steigerhouten kinderkeuken

Uiteraard kun je dit verder doortrekken met de meubels in de kinderkamer. Koop een kinderbed, zoals kajuitbed Stockton. Dit knusse bed combineert goed met andere steigerhouten meubelen waarmee je gemakkelijk een mooie look creëert in de kamer.

Kleuren in de landelijke kinderkamer

Het landelijk inrichten kan niet zonder hout, gebruik daarom hout ook als dominante basis. Daarbij kun je kiezen voor mooie zachte kleuren zoals grijs, wit, beige, maar natuurlijk ook zacht blauw en roze. Dit kun je verwerken in bijvoorbeeld het dekbed, vloerkleden of heerlijke kussens. Maar je kunt hout ook verder doortrekken in de meubels, zoals een steigerhouten kist waarin het speelgoed opgeborgen kan worden.

Steigerhouten opberg/speelgoed kist
Steigerhouten kist

Vergeet groen niet

Landelijk staat voor het platteland. Dus vergeet zeker groen niet. Plaats een paar heerlijke planten in de kinderkamer. Dit kun je doen met een stel hangplanten in de kamer. Planten zijn ook nog eens ontzettend nuttig. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor minder droge ogen. Let wel op met de planten die je koopt. Niet alle planten zijn geschikt voor kinderen, informeer daarom ook zeker of de plant geschikt is in de kinderkamer.

Geef een antwoord