Blog, Onderhoud

Tips voor het onderhoud van je steigerhouten meubel

Nano coating/washing voor steigerhouten meubelen

Je hebt een prachtig nieuw steigerhouten meubel gekocht voor binnen in je huis en wilt die natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Het is belangrijk om je meubel goed te onderhouden zodat hij lang meegaat en mooi blijft.

We geven je in deze blog tips voor het onderhoud van je steigerhouten meubel. We vertellen je hoe vaak je een stevige onderhoudsbeurt moet doen en hoe je het meubel behandelt tijdens normaal gebruik. 

Nieuwe steigerhouten meubelen onderhouden

Hoe behandel je een nieuw steigerhouten meubel? Onze steigerhouten meubelen zijn allemaal geschuurd en indien je daarvoor hebt gekozen ook geleverd met een nano coating of washing.

De coating zorgt ervoor dat het meubel mooier blijft en makkelijker te onderhouden is. Op de foto zijn de verschillende washings te zien. Met een washing geef je het steigerhouten meubel niet alleen bescherming, maar ook een prachtige kleur.

Heb je niet gekozen voor een wash of coating? Dan is het van belang dat je dit zelf doet voordat je het meubel gaat gebruiken. Je kunt het meubel als eerste stap een white, black of greywash geven. Belangrijk: dit is de eerste stap.

Daarna mag je pas gebruik van een nano coating maken. Deze nano coating houdt het meubel mooi en is water- en vuilafstotend. Dit is essentieel voor het mooi houden van je steigerhout. Ook kun je ervoor kiezen om lak te gebruiken. Let wel op dat het meubel donkerder kan worden.

Onderhoud steigerhouten meubel

Er kan zich gedurende de tijd stof ophopen op het meubel. Probeer dit eens per maand te verwijderen.

We geven je hieronder een stappenplan voor het maandelijks onderhoud:

  • Vul een emmer met lauwwarm water 
  • Voeg hieraan een milde allesreiniger of soda toe
  • Gebruik een zachte borstel of droge doek om het stof van het meubel af te vegen
  • Neem het meubel af met een zachte doek gedrenkt in het sopje. 
  • Let op! Knijp het doek goed uit voordat je hem over het meubel heen haalt. Steigerhouten meubels houden niet van (veel) vocht.

Jaarlijks onderhoud steigerhouten meubel

Steigerhouten meubelen zijn erg makkelijk in onderhoud. In tegenstelling tot stoffen meubels trekt het geen onnodig stof aan. Om deze fijne eigenschap te behouden is het belangrijk om jaarlijks de nano coating te verfrissen.

Nano coating is bij ons te koop. Dit zorgt voor een vuilafstotende en beschermende laag. Door dit elk jaar uit te voeren, zorg je voor mooie meubelen. Steigerhouten meubelen zijn erg geliefd omdat het onderhoud weinig werk kost en de meubelen lang mooi blijven.

Heb jij jouw nieuwe meubel al uitgezocht?

Geef een antwoord