Blog, Nieuwe producten, Wooninrichting, Woonkamer

Cinewall

Cinewall

Een cinewall is in principe een tv-meubel in de muur. Je hebt dus geen tv meer zichtbaar in de ruimte. Vind je de tv ook niet mooi in de woonkamer bijvoorbeeld? Dan is een cinewall uitermate geschikt. Je creëert met een cinewall een thuisbioscoop.

Bij een wand tv-meubel is het mogelijk om kiezen voor verschillende afwerkingen en extra’s. Wat dacht je van een haard? Voeg een sfeerhaard toe aan de cinewall voor een luxe afwerking. 

Cinewall laten maken 

De cinewall wordt op maat gemaakt voor jou. Jij meet of wij meten samen de cinewall op maat in. Vervolgens kun je kiezen uit verschillende afwerkingen. Je kunt kiezen uit gipsplaten of eikenhout. 

Bij gipsplaten wordt cinewall op maat ingebouwd, waarna je nog wel de afwerking moet doen met eventueel stucwerk. Dit moet je zelf regelen. Kies voor eikenhout dan is afwerking niet meer nodig. Deze afwerking wordt voorzien door de installateurs van LoodsXL. 

Denk bij de cinewall na over wat je allemaal wilt. Heb je een soundbar of een sfeerhaard? Dan kun je hiervoor vakken creëren in het wandmeubel. Daarnaast moet je bij het inmeten van de tv niet alleen over de grootte van de tv nadenken. Heb je eventueel nog bepaalde kastjes voor het streamen of gaming apparatuur en wil je deze graag bij de tv? Dan moet je hiermee rekening houden. 

Een cinewall met haard 

Een cinewall wordt op maat gemaakt en kan dus ook naar smaak worden opgebouwd. Een wandmeubel met tv en haard kan voor alle maten haarden, als televisies, worden gemaakt. Het doet er dus niet toe hoe groot jouw haard of televisie is. Dit wordt op maat gemaakt. 

Houd er rekening mee dat je de hoogte van de tv goed inmeet. Je wilt natuurlijk niet te veel naar boven of naar beneden moeten kijken. Uiteraard kan hierin meegedacht worden. Voor de juiste hoogte moeten je op jouw bank of stoel gaan zitten waar je altijd op tv-kijkt in die ruimte. Zo kan een tv bijvoorbeeld in een keuken met cinewall hoger worden opgehangen, dan bij een woonkamer met bank. 

Afwerking van de cinewall 

Afhankelijk van het materiaal wat je kiest, verschilt de afwerking ook. Kies je voor gipsplaten, dan moet je stuc overwegen. Kies je voor hout, dan is het hout ook de afwerking. Echter, het hout is ook te bewerken eventueel met een lak of beits, waarmee je het nog een andere kleur kunt geven. 

Afwerking van de cinewall ligt in jouw handen. Dit betekent dat je ook moet nadenken over eventuele plinten en de afwerking van kabels met kabelplinten. Houd dus rekening met locatie van jouw stopcontacten en de grootte van de cinewall. 

Cinewall installatie 

Heb je een offerte aanvraagt voor een cinewall en is hieruit een mooi ontwerp gekomen? Dan wordt de cinewall op maat geïnstalleerd in jouw huis. Het wand tv-meubel wordt op de bestaande vloer geplaatst. Dek de vloer af tijdens installatie om eventuele beschadigingen te voorkomen. Het kan zijn dat er een balk op de muur wordt geplaatst voor versteviging van de cinewall.  Let wel op dat je zelf verantwoordelijk bent voor eventuele beschadigingen aan elektra en waterleidingen.

Je bent zelf verantwoordelijk voor eventuele verdere afwerking na plaatsing van de cinewall. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voorstrijk en stucwerk op de gipsplaten of lakken van het hout. Maar ook het wegwerken van kabels en ophangen van televisies en plaatsen van haarden. Dit valt niet onder de werkzaamheden die inbegrepen zijn bij de cinewall. 

Installatie van de cinewall gebeurt altijd zo zorgvuldig mogelijk. LoodsXL is niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen van bijvoorbeeld de vloer of muur. Je dient er rekening mee te houden dat je zelf alles goed afdekt van tevoren. Uiteraard mag je ervan uitgaan dat de monteurs zorgvuldig omgaan met jouw spullen. 

Cinewall in de maak

Wat kost een cinewall? 

De kosten van een cinewall zijn afhankelijk van de keuzes die worden gemaakt. Hierbij geldt een simpel principe dat hoe groter de cinewall is, hoe hoger de kosten zijn vanwege de hoeveelheid materialen. Bij de aanvraag van de offerte krijg je een indicatie van de kosten. 

Hoe diep en hoe breed is een cinewall? 

De meeste cinewalls hebben een diepte van 20 centimeter. Echter, een sfeerhaard kan ervoor zorgen dat de diepte bijvoorbeeld op kan lopen tot 50 centimeter. Dit afhankelijk van de keuzes die jij hierin maakt. Bij de offerte krijg je ook dit uitgemeten. Dit geldt ook voor de breedte van een cinewall. 

Wanneer heb jij jouw cinewall in huis? 

Stuur je wensen op en er wordt een tekening gemaakt van de cinewall voor jou. Wanneer jij akkoord geeft op de offerte en tekening wordt er een afspraak ingepland voor de cinewall. In de fabriek worden de voorbereidingen getroffen voor jouw cinewall. Als alle materialen gereed zijn, wordt er een afspraak ingepland. Meestal duurt dit twee tot zes weken. 

Geïnteresseerd? Vraag nu jouw offerte aan.