Blog, Mangohout meubelen, Onderhoud

Jouw mangohouten meubelen onderhouden

Mangohouten Salontafel

Mangohouten meubelen zijn populair. Het hout heeft prachtige kleurschakeringen en heeft vaak een mooie gloed. Bovendien is het hout uniek. Het hout heeft specifieke nerven die elke keer weer uniek zijn. Daarnaast kan de gloed verschillen. Dit maakt het geliefd bij velen en ook zeker in een industrieel interieur. Het geeft een vintage gevoel. Je moet bij mangohout altijd rekening houden met oneffenheden en differentiatie in kleur. Het is geen perfect hout, maar dit maakt het juist leuk. Maar hoe kun je mangohouten meubelen onderhouden?

Wat is mangohout?

Mangohout komt van de mangoboom. De bomen groeien met name in Aziatische landen. Het hout wordt gekenmerkt door kleurschakeringen, maar is vooral heel erg sterk. Daarmee is het duurzaam hout en behoeft het vrij weinig onderhoud.

Mangohouten meubelen onderhouden

Zoals gezegd behoeft het weinig onderhoud. Met een licht vochtige doek kun je het hout afnemen. Let wel op dat je niet zomaar scherpe voorwerpen plaatst op het hout en kijk bijvoorbeeld uit met hete voorwerpen zoals kopjes thee bij bijvoorbeeld een mangohouten salontafel. Een onderzetter gebruiken raden we altijd aan.

De kleur van het mangohout wordt door gebruik en andere invloeden minder intens. Wil je graag het hout weer donkerder maken? Dan kun je kiezen voor een bijenwas. Zo wordt het hout weer donkerder van kleur. Maar dit is alleen nodig wanneer jij dit mooi vindt. Lichter mangohout misstaat ook zeker niet.

Zo zie je maar dit is zeker niet moeilijk. Dit verklaart misschien ook wel de populariteit van de afgelopen jaren.

Geef een antwoord