Tuin

Genieten van buiten koken

Douglas buitenkeuken Neche met industrieel frame

Buiten koken is populair, dus zo ook de buitenkeuken. We maken onze tuin steeds meer onderdeel van de leefruimte binnen. Daarbij kan de buitenkeuken zeker niet ontbreken. Heerlijk buiten koken met familie of vrienden. Genieten van het laatste zonnetje in de avond of een uitgebreide sessie op zondagmiddag. Dit keukentje wordt zelfs in de winter gebruikt door velen. Wat dacht je van de pizzaoven buiten of een heerlijk stuk vlees roosteren voor een groot feestmaal. Zo houd je ook de vieze luchtjes buiten.

Wat is een buitenkeuken?

Het woord zegt het al, het is een keuken die buiten is geplaatst. De functionaliteiten van deze keuken variëren. Zo kun je zelf een complete keuken maken, maar ook kiezen voor een kleine barbecue of pizzaoven met een klein werkblad. Daarom worden buitenkeukens ook vaak op maat aangeboden.

Buitenkeukens met douglashout

Een buitenkeuken kun je maken met hout. Douglas hout is hier zeer geschikt voor. Douglas hout is uitermate geschikt voor buitengebruik. Douglas hout kan zeer goed tegen natte omstandigheden, waardoor je lang kunt genieten van een douglas buitenmeubel. Ook niet gek dat dit hout wordt gebruikt, maar steigerhout is ook zeker mogelijk.

De Douglas buitenkeukens uit ons assortiment hebben verschillende designs en kunnen elk op maat besteld worden. Zo bepaal je precies welke functionaliteiten je wilt. Zo kun je kiezen voor een uitsparing voor een barbecue of kiezen voor een werkblad. Ook in design heb je mooie keuzes. Zo kun je gaan voor industrieel met buitenkeuken Neche.

Douglas buitenkeuken Neche met industrieel frame
Buitenkeuken Neche

Vergeet ook zeker niet een goede tuinset

Een goede buitenkeuken kan zeker niet zonder een goede tuinset. Douglashout kun je combineren met andere tuinmeubelen van douglashout, maar je kunt ook kiezen voor een steigerhouten tuinmeubelen. Een buitenkeuken roept om een heerlijke tuintafel met stoelen of een lekkere loungeset.

Voordelen van een buitenkeuken

Buiten koken heeft zijn voordelen. Warme dampen en vieze luchtjes houd je buiten de deur. Dit is enorm handig in de zomer. Een ander groot voordeel van de buitenkeuken is dat het erg ontspannend is. Je bent er even tussenuit als het ware. Dankzij een buitenkeuken heb je ook een mooie verlening van je eigen keuken.

Onderhoud van buitenkeukens

Buitenkeukens zijn waardevol voor jouw tuin, daarom is onderhoud ook belangrijk. Hoewel douglashout goed buiten kan, kan het zeker wel wat hulp gebruiken. Plaats jouw buitenkeuken het liefst onder een overkapping en altijd iets van de grond af. Zo kan het meubel goed drogen na een regenbui en wordt minder snel erg nat. Uiteraard kun je ook nog een bescherming aanbrengen op hout. De nanocoating zorgt ervoor dat vocht en vuil wordt afgestoten. Deze behandeling kun je weer opnieuw aanbrengen nadat je het meubel schuurt. Zo blijft het altijd mooi.

Ben je enthousiast geworden? Bekijk zeker het assortiment douglashouten buitenkeukens en bestel snel jouw eigen buitenkeuken op maat.

Geef een antwoord