Blog, Wooninrichting

De landelijke woonstijl

Kies je voor de landelijke woonstijl? Dan kies je voor rust, stijl en veel sfeer. Een warme rustige sfeer wordt gecreëerd dankzij materiaal en kleur. Hoe je deze woonstijl kunt doorvoeren in jouw interieur vertellen we je graag in deze blog.

Kleur & materiaal

De landelijke woonstijl wordt getypeerd door kleur en materiaal gebruik. Kleuren zoals gebroken wit en witgrijs worden veel gebruikt binnen deze woonstijl. Maar tegenwoordig heeft wit een concurrent. De huidige trend is het gebruik van bruin in een landelijk interieur. Zorg ervoor dat de kleuren rustig zijn en met name natuurtinten zijn. Grijs, bruin en wit lenen zich goed voor de woonstijl.

Kleur aanbrengen kan ook met een washing. Denk hierbij aan een grey washing of white washing. Hiermee haal je kleur in huis, maar kun je nog steeds materialen zoals hout gebruiken.

Dat brengt ons ook direct naar materialen die het goed doen in de landelijke woonstijl, namelijk hout. Je kunt hierbij kiezen voor eikenhout of steigerhout. Bij eikenhout kies je meer voor een warmere houtsoort en bij steigerhout kies je voor een lichte houtsoort. Voor beide houtsoorten geldt dat kleur mogelijk is met bijvoorbeeld een washing of een olie.

Verder worden materialen zoals linnen, katoen en riet gebruikt binnen de landelijke woonstijl. Oftewel je kiest voor natuurlijke materialen waarbij je een gevoel van rust creëert.

Landelijke meubels

De meubels met landelijke look zijn vaak robuust en groot. Hoewel de meeste mensen denken aan meubels met sierlijke lijsten, kan een simpel steigerhouten bankje al het verschil maken in een landelijk interieur. Hieronder zie je bankje Rolla, dit landelijk bankje met mooie witte poten past perfect bij een landelijke tafel of in de gang.

Steigerhouten bankje Rolla
Landelijk steigerhouten bankje Rolla

Zorg in ieder geval voor meubels met een mooie afwerking. Het mag robuust en groots zijn. Bekijk ook welke afwerking jij precies wilt. Heb je liever een strakke afwerking? Dan is bijvoorbeeld tafel Vernon een goede optie. Wil je het liever groots, maar wel strak houden, dan kun je beter gaan voor de landelijke tafel Kenee. Deze tafel hieronder afgebeeld is robuust qua design, maar geeft zeker het landelijke gevoel.

Steigerhout tafel Kenee
Landelijke tafel Kenee

Accessoires

Het landelijke interieur mag je zeker verrijken met accessoires. Denk aan mooie grote vazen, keramiek of aardewerk potten. Waar je bij de moderne woonstijl vaak kiest voor minder accessoires, mag je juist in deze woonstijl meer toevoegen aan je interieur. Hierbij kun je ook kiezen voor agrarische elementen aan de muur. Een echte eyecatcher.

Maak het landelijke interieur zo rijk als je zelf wilt. Door de robuuste meubelen, warme materialen en kleuren maak je een warm en rustig geheel.

Liever een andere interieur trend? Lees hier meer over industriële woontrend met eikenhout.

Geef een antwoord