Blog, Eikenhouten meubelen, Industriele Meubelen, Woonkamer

Eikenhout in een industrieel interieur

Eikenhouten tafel Lohn

Eikenhout is een bewerkbare houtsoort. De kleur is lichtgeel tot aan geelbruin. Dit geeft een warm gevoel aan het hout. Het mooiste aan eikenhout is dat het eigenlijk na mate de jaren steeds mooier wordt. Een geliefde houtsoort voor meubelen. Waarschijnlijk denk je niet direct aan de industriële woonstijl als het gaat om eikenhouten meubelen. Toch is dit hout zeer geschikt om industriële meubels te vervaardigen. En misschien denk je met name aan antieke en massieve donkere meubelen, maar we bewijzen graag de kracht van eikenhout in deze woonstijl.

Een unieke uitstraling

Elk eikenhout heeft zijn eigen unieke uitstraling. Het donkere eiken wat veel mensen kennen van vroeger is verleden tijd. Bovendien is niet elk soort eikenhout hetzelfde. Zo heb je Amerikaans, maar ook Europees eiken. Elke soort heeft zijn eigen unieke kleur. Van rode tinten tot aan geel tinten de keuze rijkelijk.

In contrast met geel

Industriële meubelen combineren goed met geel tinten, zoals okergeel. De gelige gloed van eikenhout doet het daarom ook goed met stalen elementen uit de industriële woontrend. De keuze voor eiken is verre van gek. Bovendien is dit hout makkelijk bewerkbaar en ontzettend sterk. Je hebt dus jarenlang plezier van deze meubels en zijn hun investering zeker waard.

Eikenhout toepassen in een industrieel interieur

Eikenhout toepassen in een industrieel interieur is absoluut niet moeilijk. Het hout past goed in het kleurenpalet van de industriële woontrend. De gelige gloed combineert goed met staal, maar ook de typische kleuren grijs, wit, zwart, groen en blauw. Maar ook stoere materialen zoals leer zijn goed te combineren met dit hout.

Eikenhouten schuifdeur met zwarte ophangsysteem
Eikenhouten loftdeur

Op de bovenstaande foto is een eikenhouten loftdeur te zien. Het kleurgebruik toont hoe goed dit hout te combineren is. Ondanks de groen/grijze muur en rode bijna oranje kussens straalt het interieur nog steeds rust uit. De verschillende kleuren gaan perfect op met de eikenhouten loftdeur met industriële elementen.

Eikenhout wordt gebruikt voor verschillende industriële meubelen, zoals tafels, salontafels, tv meubels, bankjes en bar- en statafels. Zo maak je een interieur makkelijk compleet. Kies een unieke tafel en combineer deze met een salontafel of tv meubel in dezelfde stijl. Zo kies verschillende eyecatchers in het interieur en kun je het complimenteren met kleuren en materialen.

Onderhoud eikenhouten meubelen

Voorkomen is beter dan genezen en denk daarom altijd na over welke voorwerpen je op een eikenhouten meubel plaatst. Denk aan hete pannen, maar ook sleutels op een tafel gooien. Dit kan de tafel beschadigen. Gebruik dus onderzetten en eventueel een tafellaken om schade te voorkomen.

Eikenhouten meubelen kun je makkelijk onderhouden met een vochtige doek. Gebruik liever geen schoonmaakmiddelen die zuren bevatten. Dit kan trekken in het hout en schade geven.

Hout is een natuurproduct en reageert ook op weersomstandigheden. Laat dus ook nooit vocht het hout intrekken en zorg dat de temperatuur constant is in huis. Alleen zo voorkom je scheuren en andere schade. Breng eventueel een nano coating aan om schade te voorkomen.

Eikenhouten industriële meubelen worden natuurlijk gecombineerd met stalen elementen, zoals prachtige industriële tafelpoten. Staal oxideert en dat is ook een natuurlijk proces. Je kunt dit vertragen met een poedercoating. Met de coating wordt het oxidatie proces vertraagd.

Combineer en geniet

Eikenhout is een stevig hout waarmee je alle kanten op kunt. Combineer en geniet van een industrieel interieur. Het hout is een modern jasje gegoten en kan zo weer jarenlang mee. Zo maak jij jouw interieur uniek en veelzijdig. Van speels tot aan lekker strak, jij beslist en combineert, maar bovenal geniet!

Geef een antwoord