Blog, Tuin

Tijd om de steigerhouten tuinmeubels op te bergen

Picknicktafel Yale van steigerhout met industrieel frame

Misschien geniet jij op het moment nog van de laatste zonnestralen. Een goede nazomer hebben we gekregen, maar we weten ook allemaal dat de koudere temperaturen zijn intrede doen binnenkort en dat de herfst start. Het is tijd om de tuinmeubelen weer op te bergen. Maar wat is slim? Want je wilt volgend jaar weer genieten van deze meubels. Hoe houd jij deze meubels een jaar lang goed voor de volgende zomer. We leggen je het graag uit.

Eerst schoonmaken voordat je opbergt

Voordat je de tuinmeubels opbergt, kun je deze het beste eerst schoonmaken. Steigerhouten tuinmeubels zijn gemakkelijk schoon te maken met groene zeep, een vochtige doek en een borstel. Borstel eerst de meubel vrij van het vuil en maak vervolgens verder schoon met een vochtige doek. Let op gebruik niet teveel water.

Wil je graag meer weten over schoonmaken en onderhoud van steigerhouten tuinmeubels? Lees hier meer.

Kussens opbergen

Start met het opbergen van de kussens van de steigerhouten tuinset of loungeset. Het liefst maak je ze eerst goed schoon en laat je ze goed drogen. Vervolgens berg je de kussens op in een kast of box. Het liefst berg je deze kussens op in huis. Hier is het droger en daardoor loop je minder kans op schimmel.

Afdekken of opbergen

Steigerhouten tuinmeubelen dek je niet zomaar af en berg je ook niet zomaar op. Heb je de ruimte om de tuinmeubelen droog op te bergen? Kies hier dan ook zeker voor. Het is misschien veel werk om de tuinmeubelen te verplaatsen, maar dit is het zeker waard. Steigerhout kan zeker wel tegen een stootje, maar bij veel vocht neemt de kwaliteit van het hout af.

Heb je geen plek om de meubels op te bergen? Dan kun je ze buiten laten staan. Echter, meubels die op het gras staan, trekken continue vocht aan. Zet ze dus niet direct op het gras. Zorg ervoor dat er wat ruimte zit tussen het meubel en het gras. Dit kan met kunststof doppen. Wordt het winter? Haal je tuinmeubels van steigerhout van het gras af en zet deze op de stenen.

Heb je een overkapping? Plaats dan de meubels hieronder. Mocht je deze niet bezitten dan kun je de tuinmeubels afdekken. Pas hiermee op. Wanneer je dit met zeil doet, dan is de kans op vlekken erg groot. Wanneer je de meubels afdekt met zeil kan het vocht niet zomaar weg. Hierdoor ontstaan juist vlekken. Gebruik daarom een membraan zeil.

Al met al is het opbergen en opruimen van je steigerhouten tuinmeubelen klein karwei waar je wel over na moet denken. Maar wanneer je dit doet zoals hierboven beschreven, heb je zeker ook langdurig plezier de tuinmeubels.

Ben je toe aan een tuinmeubel? Lees hier meer over de aanschaf steigerhouten tuinmeubelen of loungesets.

Geef een antwoord