Blog, Wooninrichting

De woontrends voor 2024

Douglas buitenkeuken Neche met industrieel frame

Houd je graag jouw interieur up-to-date en wil je graag een hip interieur? Dan volg jij zeker de laatste trends. Ieder jaar zijn weer nieuwe trends op het gebied van wonen. Ook voor het komende jaar worden de woontrends alweer zichtbaar. Daarom alvast een eerste update met de eerste woontrends voor 2024.

Kleur en vorm

Met de woontrends voor 2024 gaan we voor warm. Je ziet veel groentinten, die de natuur in huis haalt. Maar ook warme kleuren zoals rood en bruin komen veel naar voren. Warme kleuren waren al een trend afgelopen jaar, maar dit zet komend jaar door. Het aanbrengen van warme kleuren geeft vaak rust in het interieur. We gaan voor een warm en geborgen huis.

Dit komt ook terug in vorm. Interieur mag organisch zijn. Natuurlijk materialen en organische vormen spelen daarin een rol. Deze trend zet in 2024 door. De natuur mag een rol spelen in ons interieur. Zodat we genieten van rust, die je normaal alleen vindt in de natuur.

Meer dan thuis

Een trend die waarschijnlijk is veroorzaakt door de afgelopen periode is dat een thuis meer wordt dan alleen thuis. Werken vanuit huis is blijvend en daardoor richten wij onze huizen multifunctioneel in. Thuis wordt meer dan thuis. Toch mag wel duidelijk zijn dat het fijn is om werk en leven gescheiden te houden. Daarom zet het functioneel inzetten van decorelementen door. Glazen wanden, kamerschermen of decoratie inzetten om de ruimte te scheiden wordt in 2024 zeker een trend.

Dit betekent ook dat ruimtes anders worden ingericht. Dit kan met elementbanken, maar ook door buiten en binnen meer te verbinden. Ook hierin komen natuurlijk materialen weer naar voren, denk hierbij aan hout en leer. Functie wordt anders ingezet bij ruimtes. Hierbij worden ruimtes ook vaak ingericht met minder decoratie, zodat functie behouden blijft.

Dichtbij jou

Een thuis moet altijd een thuis blijven. Door een ruimte multifunctioneel in te richten, zorgt dit er ook voor dat het belangrijk is om de ruimte persoonlijk in te richten. Houd de inrichting dus dicht bij jezelf. Maak de inrichting persoonlijk met bijvoorbeeld foto’s of andere leuke items die echt wat over jou zeggen.

Buiten binnen, binnen buiten

Een trend van 2024 die doorzet, is de natuur in huis halen, maar buiten ook het zo comfortabel mogelijk maken. Een buitenkeuken en goede loungebank blijven populair. Zo kun je ook buiten leven, zoals je dat binnen doet. Alles draait om het huis comfortabel maken en een omgeving creëren die voldoet aan jouw eisen en wensen.

Douglas buitenkeuken Neche met industrieel frame

Buitenkeuken Neche

Tot rust komen in jouw omgeving

De trends van 2024 zijn gericht op rust en balans. Dit wordt doorgevoerd in kleurgebruik, maar ook in materiaal en vormen. Natuurlijk en organische materialen vormen de basis voor 2024. Daarnaast moet je goed kijken hoe je balans creëert in je eigen omgeving. Een kantoor goed afscheiden van de leefruimte, maar ook het kantoor inrichten op een huiselijke manier. Inspireer jezelf dus komend jaar door rust en geef jouw persoonlijke touche aan de inrichting.

Geef een antwoord