Badkamer, Blog, Tips

Een badmeubel bestellen op maat, waar moet ik op letten?

Steigerhouten badmeubel Jefferson met lades en onderplank

Ga jij aan de slag in de badkamer en wil je een badmeubel vervangen of ga je voor een grote verbouwing? De badkamer is de plek waar je de dag start en waar je dag weer afsluit. Je komt hier tot rust met een heerlijke douch of neemt een lekker bad. Niets is zo fijn als een heerlijke badkamer die voldoet aan alle wensen.

In de webshop kun je badmeubels op maat bestellen. Je hebt keuze uit verschillende materialen, namelijk eikenhout, steigerhout en de betonlook. Voor elk badmeubel gelden aandachtspunten bij het bestellen. In dit artikel nemen we met je door op welke punten je moet letten bij het aanschaffen van een badmeubel.

Het badmeubel inmeten

Het start natuurlijk met het inmeten van het badmeubel. Goed meten is ontzettend belangrijk. Hierbij moet je niet alleen rekening houden met de ruimte die je hebt, maar natuurlijk ook met eventuele ramen, schuine wanden en andere zaken die de ruimte beperken voor het meubel.

Bij een aantal badmeubels heeft de breedte invloed op de bergruimte die je hebt. Net zoals het aantal sifons. Bij elk badmeubel is dit aangegeven in het keuzemenu bij het meubel. Houd je van 2 waskommen? Dan is het meubel uiteraard ook breder.

Daarnaast moet je de hoogte ook goed overwegen. Ben je wat langer? Dan is een hoger badmeubel natuurlijk ook fijner. Zo hoef je niet te buigen continu en heb je alles op de juiste hoogte.

Een zwevend badmeubel

Kies je voor een zwevend badmeubel? Dan moet je wel goed overwegen waar je deze kunt plaatsen. Is de muur geschikt is hiervoor? Dat is een belangrijke vraag die je zelf moet stellen. Het is natuurlijk wel aardig wat gewicht.

Opbergruimte bepalen

Elk badmeubel komt met zijn eigen opbergruimte. Het is slim om hierover ook goed na te denken. Wil je graag veel spulletjes opbergen? Dan is een lade wel handig. Verschillende badmeubels hebben mogelijkheden tot opbergruimte. Dit kan een lade zijn, maar ook gewoon simpelweg een plank. De mogelijkheden staan bij het meubel aangegeven.

Standaard worden de lades geleidt op MDF stroken, maar bij intensief gebruik raden wij de ladegeleiders aan. Daarbij is er nog een mogelijkheden voor een softclose systeem. Dit is allemaal optioneel en kun je overwegen bij intensief gebruik natuurlijk.

Bescherming van het badmeubel

Een badmeubel van eikenhouten, steigerhout of met de betonlook heeft bescherming nodig in de badkamer. Het is een vochtige ruimte en je werkt hier met natuurlijke materialen. Door de materialen te beschermen tegen het vocht zorg ervoor dat je het meubel makkelijker schoonmaakt, maar ook gewoon langer plezier hebt.

Badmeubel van hout

Voor de badmeubels van steigerhout en eikenhout heb je keuze voor een nanocoating. Met deze coating wordt vocht en vuil afgestoten van het hout. Deze behandeling kun je toevoegen aan je bestelling en uiteraard ook later weer zelf toepassen.

Lees dit artikel over steigerhout toepassen in de badkamer.

Steigerhouten badmeubel Jefferson met lades en onderplank
Badmeubel Jefferson

Betonlook badmeubels

Voor een betonlook badmeubel geldt dat je een waterafstotende laag kunt toevoegen aan de bestelling. Dit raden we ook aan in de badkamer. Het meubel is altijd nog te behandelen met een onderhoudsolie voor betonlook. Lees in dit artikel meer over het behandelen van betonlook meubelen.

Betonlook badmeubel Ranger met deuren
Badmeubel Ranger

Kleur van het badmeubel

Ook met de kleur van badmeubel kun je variëren. Hierbij geldt dat het materiaal zorgt voor verschillende keuze. Bij een steigerhouten badmeubel kun je kiezen voor een washing. Deze washing is beschikbaar in verschillende kleuren. Hiervan kun je samples bestellen, zodat je thuis de beste kleur kunt bepalen tijdens het bestellen.

Een betonlook badmeubel wordt gemaakt beton ciré en komt in vier verschillende kleuren. Betongrijs, middengrijs, wit en antraciet. Ook hiervan zijn samples te bestellen om thuis de beste kleur te bepalen.

Een eikenhouten badmeubel kan bewerkt worden met een olie. Deze olie geeft kleur aan het meubel. Er zijn vele kleuren waaruit je kunt kiezen en deze kleuren staan aangegeven bij het meubel. Wil je hier graag samples van, dan kun je contact opnemen met de klantenservice. De samples van olies zijn niet standaard beschikbaar.

Montage van een badmeubel

Na plaatsing van de bestelling wordt het badmeubel in delen geleverd. Montage is gemakkelijk. De schroeven voor montage wordt erbij geleverd en stap voor stap kun je kast in elkaar zetten. Ben je niet zo handig? Kies dan voor een uitgebreide levering.

Geef een antwoord