Blog, Wooninrichting, Woonkamer

Haal de winter in huis

Mars&More-schapennvacht-roze

De koude winterdagen zijn een goede reden om je huis van binnen extra comfortabel te maken. Met deze tips zit jij er warm, knus en comfortabel bij in de koude wintermaanden.

Ga voor zachte materialen

Betonlook TV meubel Sylva
Betonlook TVmeubel Sylva

Zachte materialen zorgen voor een warme sfeer in huis. Lekkere kussens, plaids en een mooi vloerkleed zorgen voor een heerlijk comfortabel gevoel. Als je hierbij kiest voor natuurlijke materialen zoals leer, wol of bijvoorbeeld fluweel, dan geef je je huis niet alleen een warme uitstraling maar ook een stoere look! Dit komt bijvoorbeeld goed terug in de industriële woontrend. Lees hier meer.

Kies voor warme kleuren

Mars&More-schapennvacht-roze
Mars&More schapenvacht

Warme kleuren en aardetinten zoals okergeel, oranje of oudroze doen het in de winter erg goed. Durf ook voor donkere tinten te kiezen. Bijvoorbeeld aubergine paars of donkergroen op de muur. Om je huis optisch ruimer te laten lijken schilder je de muren niet helemaal maar tot aan iets onder de helft.

Wil je juist een knus holletje creeeren, dan schilder je de muren juist wel helemaal. De natuurlijke materialen zoals koper, messing en goud zorgen voor een rijke uitstraling en vullen de warme tinten mooi aan. Ook riet en jute helpen om de sfeer door te trekken.

Zorg voor juiste verlichting

Rotan-hanglamp
Rotan hanglamp

In de winter als de dagen kort zijn is goede verlichting onmisbaar. Tegen het daglicht kan geen lamp op. Zorg er dus voor dat de zon alsnog veel ruimte krijgt. Ga voor raambekleding die het daglicht zoveel mogelijk binnen laat. Inbetweens zijn hiervoor ideaal, of gooi je gordijnen overdag zo ver mogelijk open.

Naast het fijne gevoel dat het winterzonnetje je kan geven is het ook nog eens goed voor je gasrekening. Stel voor de donkere dagen en avonden een goed lichtplan op. Creeer een balans tussen functioneel licht en sfeerverlichting. Dit kun je al eenvoudig doen door het plaatsen van dimmers.

Omring jezelf met warmte

woood bean hoekbank rechts cognac
Woood bean hoekbank cognac

De verwarming hoeft niet meteen op de hoogste stand, er zijn ook andere mogelijkheden. Kaarsen zorgen voor extra sfeer in huis en ze geven ook nog eens warmte af. Wat extra kussen op de bank houden je warm en ook een heerlijke plaid is onmisbaar. Drapeer een plaid over de leuning van de bank. Dit zorgt voor een knusse sfeer en de deken ligt binnen handbereik!

Plof in de koude wintermaanden op je bank met zachte kussens, trek je mooie plaid over je heen, omring jezelf met de geur en warmte van kaarsen. Zo kom je de winter comfortabel, knus en warm door.

Geef een antwoord