Blog, Douglashout meubelen, Tuin

Hoe onderhoud je Douglas tuinmeubelen?

Douglashout picknicktafel Ediz

In tegenstelling tot sommige andere houtsoorten kunnen Douglas houten tuinmeubelen buiten staan zonder behandeling. Maar met een behandeling en het juiste onderhoud van Douglas tuinmeubelen verleng je de levensduur. Ook zorg je er op deze manier voor dat je de oorspronkelijke kleur zo lang mogelijk behoudt. We geven je daarom enkele tips voor het onderhouden van Douglas houten tuinmeubelen.

Douglas tuinmeubelen beschermen tegen vocht

Een voordeel van Douglas houten tuinmeubelen is dat ze van nature redelijk goed bestand zijn tegen vocht. Toch raden we een behandeling van je tuinmeubel aan, zodat je zo lang mogelijk van je Douglas houten tuinbank of Douglas tuintafel kan genieten. Een nanocoating is hiervoor ideaal. Dit is een waterafstotende en kleurloze beschermlaag. 

Bij het bestellen van je meubel kun je aangeven dat je jouw tuinmeubel wil laten behandelen met een nanocoating. Ook kun je losse blikjes bestellen, zodat je de behandeling na een jaar zelf kunt herhalen. Een blik heeft een inhoud van een halve liter. Dit is genoeg om vier vierkante meter mee te bedekken. Je brengt de beschermlaag eenvoudig aan met een verfroller. Let er hierbij op dat de droogtijd ongeveer twee uur is.

Kies voor vloerbescherming

Voor een optimale bescherming tegen vocht kun je onze nanocoating combineren met kunststof doppen. Hierbij plaatsen we je tuinmeubel op doppen, zodat het vocht na een regenbui minder snel in je tuinbank of tuintafel trekt. Heb je interesse in de doppen, dan kun je deze optie eenvoudig aanvinken op de productpagina.

Stalen poten onderhouden

Een groot deel van onze Douglas houten tuinmeubelen is voorzien van een stalen frame. Deze stalen poten wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Hoewel staal over het algemeen weinig onderhoud nodig heeft, kan een onbehandeld frame zwart afgeven en snel gaan roesten. Daarom adviseren we om een stalen frame altijd te laten behandelen met een poedercoating bij buitengebruik of een transparante lak bij binnengebruik. 

Kies je voor een transparante behandeling, dan blijft de stoere en ruwe uitstraling van het staal zichtbaar. Wil je liever een egale kleur, waarbij je geen oneffenheden meer ziet, dan kun je kiezen voor een poedercoating. Hierbij kun je kiezen uit een witte, antraciete of zwarte kleur. Een ander groot voordeel van een poedercoating is dat roestvorming ermee wordt vertraagd. Ben je benieuwd naar meer informatie over deze beschermlaag? Lees dan onze blog over poedercoating.

Geef een antwoord