Blog, Industriele Meubelen, Onderhoud

Wat is poedercoating?

behandeling-metalen-frame-industriele-meubels_small

Wanneer je een nieuw meubel koopt wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk beschermen tegen slijtage. Een mooie oplossing hiervoor is het aanbrengen van een poedercoating. Poedercoaten is een duurzame methode van oppervlaktebescherming en afwerking. Het aanbrengen van een poedercoating is milieuvriendelijk omdat er geen verdunningsmiddelen voor nodig zijn. Door het aanbrengen van een poedercoating zal een product langer mooi blijven en heb je er uiteindelijk meer plezier van.

Wat is het precies?

Zoals al gezegd is poedercoaten een manier waarbij staal als het ware een zegel krijgt. Er wordt letterlijk een coating opgespoten. De poeder blijft plakken op het materiaal en onder hitte smelt het, waardoor een beschermlaag ontstaat.

Voordelen van poedercoaten

Naast het feit dat het poedercoaten van materialen bescherming biedt, heeft het nog meer voordelen. We zetten een aantal voor je op een rij:

  • Door poedercoaten krijg je een duurzaam meubelstuk. De coating beschermt namelijk tegen stoten, slijten en krassen. Daarnaast zal de roestvorming minder snel ontstaan.
  • Door het poedercoaten krijgt je onderstel een gladde en gelijkmatige afwerking over het hele oppervlak. Je kunt kiezen voor een transparante coating, maar ook voor een andere kleur, textuur en effect. 

Kleur & poedercoating

Tegenwoordig kun je ook een stalen onderstel laten behandelen met een poedercoating. Dit zorgt ervoor dat het staal minder snel oxideert, met andere woorden roestvorming wordt verminderd. Maar kun je nooit helemaal tegengaan.

Poedercoating is in verschillende kleuren mogelijk. Zo is het mogelijk de kleuren; wit, zwart en antraciet. Deze kleur wordt toegevoegd aan de poedercoating en maakt het mogelijk om zo jouw stalen poot aan te passen naar de kleur die jij wenst. Wens je een andere kleur? Vraag naar onze opties!

Behandeling metalen frame
Poedercoating & kleuren

Geef een antwoord