Blog, Eetkamer, Wooninrichting

Jouw tafel een nieuwe moderne look geven

Een tafel is een dure aankoop. Daarnaast vormt het vaak een centraal punt in de ruimte. Dat is ook de reden waarom veel mensen zorgvuldig zijn in de keuze van een tafel. Je wilt dat de tafel voldoet aan alle woonwensen. Maar toch kun je niet voorkomen dat je uitgekeken raakt op een tafel. Ben je toevallig uitgekeken op jouw tafel of wil deze gewoon een nieuwe look geven? Overweeg eens de combinatie van steigerhout en staal. Verwissel eens de tafelpoten van de huidige tafel en creëer zo een unieke nieuwe tafel zonder veel extra geld uit te geven.

De trend van dit moment is de industriële woonstijl. Een combinatie van stoere materialen, zoals hout en moderne materialen, zoals staal of metaal. Deze combinatie zorgt voor warmte, maar voldoet ook helemaal aan onze moderne woonwensen. Vaak is het design clean en praktisch. Toch straalt het nog steeds voldoende warmte uit. Daarmee is dit de ideale match van dit moment. Heb je een houten tafelblad? Overweeg eens industriële tafelpoten.

Steigerhouten tafel Bangor
Industriële X poot

Industriële tafelpoten

Industriele tafelpoten worden veelal gemaakt van metaal of staal. Dit maakt het ook direct een sterk product. De poten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zoals een:

Je kunt dus veel plezier hebben met het op maat maken van jouw tafel. Elke poot geeft ook een andere look aan de tafel. Zo is de N-poot en U-poot meer traditioneel. Maar een v-poot of matrix geeft juist een speelse look aan de tafel. Met een V-poot of Z-poot geef je de tafel juist een zwaardere en robuustere look.

Industriële poten behandelen

Wanneer jij de perfecte industriële poot heb gevonden voor jouw tafel. Kun je deze ook behandelen met een coating of beschermlaag. Hierdoor blijft de tafelpoot langer mooi. Daarnaast geeft het je de optie om eventueel de kleur aan te passen van de tafelpoot! Hieronder zie je alle mogelijkheden, maar ook het effect op de kleur van de poot. Zo geef je dus niet alleen extra bescherming, maar ook direct een nieuwe look aan de tafel!

Industriële tafelpoten en het effect van coating
Effect van coating of beschermlaag

In combinatie met hout

Door stalen of metalen tafelpoten te combineren met hout geef je een tafel een moderne industriële uitstraling. De industriële woonstijl is op dit moment erg populair. Dat is ook niet gek. Het brengt moderne woonelementen samen met de warmte van hout. Op deze manier heb je nooit een kille uitstraling in huis!

Staal en metalen zijn goed te combineren met hout, maar het geeft nog een voordeel. Dankzij deze combinatie is het ook goed te combineren met natuurlijke materialen. Zo leuk je de zithoek met gemak op met bijvoorbeeld prachtige stoffen stoelen of een houten bankje met daarop een lekker schapenvachtje. Dit geeft de set direct een mooie warme uitstraling!

Wil je door je zoektocht naar nieuwe tafelpoten toch ook graag het tafelblad vervangen? Bekijk dan ook eens onze steigerhouten tafelbladen op maat in onze webshop. Deze unieke bladen maken we helemaal op maat voor jou. Zo heb je binnen no-time een nieuwe tafel die voldoet aan al jouw woonwensen.

Geef een antwoord