Blog, Onderhoud, Tips

Jouw unieke kast monteren

Steigerhouten kast Viper met landelijke look

Jouw opberger moet natuurlijk goed staan en je wilt verzekerd zijn dat er geen ongelukken gebeuren. Want niemand zit er op te wachten dat een kast per ongeluk kantelt. Goed je kast monteren voorkomt dat een kast vroegtijdig gebreken vertoond.

Wanneer je een kast besteld heb je de mogelijkheid voor een standaard of uitgebreide levering. Bij een standaard levering ben je zelf verantwoordelijk voor de montage van de kast. Daarom nemen we in dit artikel met je door welke stappen je doorloopt bij de montage van een kast.

Het start bij jouw aankoop

Elke kast die beschikbaar is in de webshop wordt gemaakt in eigen fabriek. Je geeft op welke voorkeuren jij hebt en de meubelmakers maken jouw kast op maat. Zeker bij grote kasten is het slimmer om deze in delen te vervoeren. En wanneer de kast wordt geleverd, is het natuurlijk tijd voor montage!

Wanneer je kiest voor een standaard levering ontvang je de kast dus ook in onderdelen. Je controleert eerst of alle onderdelen onbeschadigd zijn en compleet zijn. Dan kun je starten met monteren.

Op de grond monteren

De montage van de kast start op de grond. Leg alle onderdelen plat neer. Elk onderdeel heeft een nummer. Zorg dat je voldoende ruimte hebt. Je monteert de kast eerst op de grond, dat betekent dus ook dat je rekening moet houden met de hoogte wanneer je de kast weer overeind zet. Zorg dus dat je rekening houdt met voldoende ruimte. Nu je weet dat je voldoende ruimte hebt, kun je van start gaan met montage.

Stap 1

Start met de onderdelen voor de ombouw van de kast. Monteer de volledige ombouw van de kast op de grond. Laat de kast gedurende dit proces op de grond liggen. Zet de kast pas overeind wanneer de ombouw volledig in elkaar staat.

Stap 2

Wanneer de ombouw gemonteerd is, ga je verder met de tussenschotten en planken. Je monteert dit terwijl de kast rechtop staat.

Stap 3

Wanneer de ombouw, tussenschotten en planken zijn gemonteerd, kun je verder met de deur. Monteer de deur op de kast.

Stap 4

De laatste stap is het monteren van een achterwand, wanneer je deze erbij besteld. Een achterwand is optioneel en soms is het ook slimmer om geen achterwand te doen, zoals bij een tv-meubel. Pas wanneer de kast volledig is gemonteerd, zet je deze op de juiste plek in huis.

Een plekje uitzoeken

Het enige wat rest is een plek uitzoeken. Maar dit is niet zo gemakkelijk als je denkt. Kasten die groot en breed zijn, moet je zeker verankeren. Dit verankeren gebeurt aan de muur. Hiermee wordt voorkomen dat een kast voorover kantelt. Zorg dus dat je rekening houdt met de grote waar je de kast plaatst en of het nodig is om deze te verankeren. Mocht je graag meer informatie willen over verankeren. Dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice.

 

Geef een antwoord