Slaapkamer, Tips

Een steigerhouten bed bestellen en monteren

Steigerhouten eenpersoonsbed Buxton met industrieel voeteneind

Een bed op maat bestellen gaat gemakkelijk in onze webshop. Maar er zijn genoeg zaken waarop je moet letten. In dit artikel nemen we alle zaken met je door waarop je moet letten bij het bestellen van een bed en wat belangrijk is bij montage. Zo sta je niet voor verrassingen bij levering.

Het assortiment bedden

In het assortiment vind je verschillende bedden waaruit je kunt kiezen. Alle bedden zijn op maat bestelbaar. Je kunt dus voor elke slaapkamer een passend bed uitzoeken. Of het nu gaat om een kinderkamer of volwassen slaapkamer. Jij kiest het perfecte bed uit een breed assortiment. Het assortiment bestaat uit:

Steigerhouten bed op maat bestellen

Uiteraard kies je eerst de juiste maten voor het bed. Bij elk bed vind je een keuzemenu met daarin standaard maten. Voor een bed met afwijkende maten kun je contact opnemen voor maatwerk naar eigen ontwerp. De standaard maten zijn ingesteld op basis van matrassen. Bestel je bijvoorbeeld een bed van 2 meter breed, dan is het bed niet exact 2 meter breed. Er wordt gewerkt met steigerhout en dit is een natuurproduct, dus de exacte maten wijken altijd een beetje af. Houd hiermee dus ook rekening bij het inmeten van het bed in de ruimte. Wil je graag hulp bij het inmeten van het bed? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag met het kiezen van de juiste maten.

Meten is weten

Het klinkt misschien afgezaagd, maar meten is weten. Bedenk bij het bestellen van een bed goed na over de maten, niet alleen van de breedte en lengte, maar zeker ook de hoogte. Een hoofdbord of voetenbord moet zeker niet te hoog zijn voor de ruimte waar je het bed plaatst. Meet dus de ruimte goed op, zo weet je zeker dat het hoofdbord geplaatst kan worden op de plek van bestemming.

Wel of geen lattenbodem en matras?

De levensduur van een lattenbodem en matras is afhankelijk van de kwaliteit. Doorgaans wordt een lattenbodem elke 10 tot 15 jaar vervangen en een matras iedere 5 jaar. Is jouw lattenbodem aan vervangen toe? Dan kun je deze erbij bestellen. Bij een bed tot 120 centimeter bestaat deze uit één lattenbodem. Daarboven zijn dit er twee, die liggen op het tussenstuk, oftewel het midden van het bed.

Ook een matras is mee te bestellen. Is jouw matras aan vervanging toe? Dan bestel je een nieuwe gemakkelijk mee. Het gaat om een foam matras.

Bescherming van het bed

Elk bed van steigerhout is te beschermen met een nanocoating. Deze coating zorgt ervoor dat intrekkend vocht en vuil wordt tegengehouden. Ideaal om jouw bed optimaal schoon te houden. Bovendien heb je bij een klein ongelukje met een glas water geen lelijke vlekken op het hout. Lees hier meer over het onderhoud van steigerhouten meubelen.

De nanocoating maakt het mogelijk om deze nog steeds te combineren met een washing. Je kunt dus nog steeds de kleur van het steigerhout aanpassen ondanks de beste bescherming. Deze optie vind je ook in het keuzemenu bij elk bed. Er is keuze uit een black, white of grey washing.

De industriële bedden zijn voorzien van industrieel staal. Om roestvorming te vertragen en te remmen gebruik je een poedercoating. Ook deze optie vind je bij elke bed.

Opbergruimte bij bedden

Verschillende bedden hebben optie voor opbergen, zoals lades onder het bed. Deze lades kun je bestellen op wielen. De wielen rollen gemakkelijk over de vloer. Maar ook hierbij geldt wel meten is weten! Zorg ervoor dat je zeker weet dat je de lade kunt gebruiken in de ruimte. Het is zonde anders van jouw bestelling.

Speciale opties bij kinderbedden

Voor kinderbedden zijn er speciale opties te selecteren. Zo kun je plek van de trap bij een hoogslaper zelf bepalen. Daarnaast kun je bij sommige bedden leuke items zoals hartjes en sterretjes laten graveren in het bed. Maar het is ook mogelijk een uitvalschot erbij te bestellen. Zo garandeer je de veiligheid van je kind ook tijdens het slapen.

Montage van het bed

Alle bedden worden standaard in delen geleverd. Dit is vanwege bezorging, maar montage is eenvoudig. Kies je voor een standaard bezorging? Dan wordt het bed tot de eerste drempel van het huis gebracht. Je wordt ook niet geholpen met montage. Alle onderdelen zijn genummerd en voorzien van gaten waarin de bijgeleverd schroeven passen.

Kies je voor een uitgebreide bezorging? Dan word het bed verder in huis gebracht en word je geholpen bij montage. De bezorgers doen de montage van het bed en jij hoeft weinig tot niets te doen. Ideaal voor als je wat onhandig bent.

Zo weet jij alles over het bestellen en monteren van de steigerhouten bedden. Voor jou geen verrassingen meer, maar gewoon lekker wegdromen!

 

1 thoughts on “Een steigerhouten bed bestellen en monteren

  1. Esther Holten schreef:

    Ik vind steigerhout ook een erg mooi materiaal voor een bedframe. Wij hebben een boxspring en zouden graag een ander frame willen laten maken. Wellicht kan dit ook op maat gemaakt worden.

Geef een antwoord