Blog, Industriele Meubelen

Industriële poten in alle soorten en maten

Mangohout tafel Early met stalen kruispoten

De industriële poten zijn populair voor tafels, salontafels, tv meubels en bankjes. Ze komen tegenwoordig ook in alle vormen en maten. Zodat je elk meubel kunt voorzien van een unieke poot.

Wil je zelf een uniek meubel maken van hout en staal? Dan zijn industriële poten een goede toevoeging. Zo is het een makkie of een tafel of bankje zelf te maken of een oud meubel nieuw leven in te blazen. In dit artikel nemen wij de verschillende poten met je door, maar ook hoe je deze poten beschermd.

Wat zijn industriële poten en hoe behandel je deze?

Industriële poten worden gemaakt van staal. Ze worden op maat gemaakt voor verschillende meubels. Dit gebeurt bij Loods XL in eigen fabriek. Om optimaal plezier te hebben van de stalen poten wordt aangeraden een poedercoating toe te passen.

Poedercoating zorgt ervoor dat roestvorming wordt geremd. Staal oxideert en dit kennen wij als roestvorming. Dit is een natuurlijk proces en kan je dus remmen met deze coating. Op deze manier heb je langer plezier van de stalen poot.

Vormen stalen poten

Industriële poten komen tegenwoordig verschillende vormen en maten. De maten zijn natuurlijk gericht op de functie, namelijk een poot voor een tafel of bankje. Maar uit welke vormen kun je eigenlijk kiezen?

    • Hairpin poot.

Met deze vormen kun je zelf een robuuste stoere look geven aan het meubel of juist gaan voor een open look.

Industriële poten voor salontafels

Is jouw salontafel toe aan een nieuw leven of wil je graag zelf één maken? Dat kan met een industriële poot voor salontafels. Wat dacht je van deze stalen N poot voor de salontafel? Monteer bijvoorbeeld deze poot aan beide uiteindes van de salontafel. De poot kun je combineren met steiger-, eiken, acacia en mangohout. Ontdek hier alle poten voor salontafels.

n poot salontafel
N poot voor salontafel

Industriële poten voor tafels

Een ruime eettafel met stalen poten is populair. De stalen industriële poten zijn te combineren met alle soorten hout. Wil je gaan voor robuust of klassiek? Maak een combinatie zoals jij het wilt. Daarbij kun je natuurlijk spelen met vormen. Een spider/matrix tafelpoot plaats je in het midden van een tafel. Leuk om te combineren met een rond tafeblad.

Matrixpoot voor tafel

Maar ook met rechthoekige of vierkante tafelbladen zijn deze stalen poten goed te combineren. In de webshop vind je ook losse tafelbladen van zowel hout, als betonlook. De stalen poten combineren ook goed met een betonlook tafelblad. Ontdek hier alle poten voor tafels.

Industriële poten voor bankjes

Een tafel met stalen poten kan natuurlijk niet zonder industrieel bankje. Uiteraard kun je een kant en klaar industrieel bankje kopen, maar je kunt natuurlijk zelf met hout en staal een leuk bankje maken. Ook hierbij kun je spelen met vormen, zoals een z poot. Hiermee maak je het bankje zeker robuust en stoer. Ontdek hier alle poten voor bankjes.

Industriële Z-poot bankje
Industriële Z poot voor een bankje

Industriële poten voor tv meubels

Een tv meubel kan natuurlijk niet ontbreken en met een stalen poot maak je hem stoer en robuust. Een stoere stalen V poot is klein maar zeker robuust. Bekijk hier alle poten voor tv meubels.

v poot
Industriële V poot

Geef een antwoord