Betonlook meubels, Blog

Beton cire kleuren

Kleuren van betonlook: wit, betongrijs, middengrijs en antraciet

Beton cire wordt gebruikt voor betonlook meubelen. Echte betonnen meubels zijn niet praktisch en ook nog eens broos. De oplossing daarvoor is beton cire. Dit materiaal wordt aangebracht op mdf. Zo creëer je met gemak een meubel met een betonlook.

De betonlook meubelen zijn gewild omdat ze rust uitstralen en passen in onze moderne interieurs. Maar de betonlook wordt ook gebruikt voor muren en vloeren in bijvoorbeeld badkamers. Het staat bij veel mensen op het verlanglijstje.

Ook onze meubelmakers zijn aan de slag gegaan met deze trend. Dit resulteerde in een grote collectie betonlook meubelen en deze collectie breidt zich nog steeds uit. Van strak en modern tot aan industrieel tintje, onze meubelmakers maken unieke meubels voor elk interieur. Alle meubels zijn ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar en hier vertellen we je graag meer over.

Meubels met betonlook

Voordat we ingaan op de kleuren, is het goed om te weten hoe betonlook meubels worden gemaakt. De meubels wordt eerst gemaakt met mdf en vervolgens gestuct met beton cire. Dit betekent dat het meubel eerst op maat wordt gemaakt en vervolgens behandeld.

Voordat het meubel wordt behandeld, wordt het hout geschuurd. Want hoe strakker de ondergrond, hoe mooier het resultaat is. Het beton cire wordt op een strakke ondergrond aangebracht met vegende bewegingen. Zo wordt het gevoel van echt beton gecreëerd. Door meerdere lagen aan te brengen van het materiaal worden putjes en luchtbellen voorkomen. Daarom worden er telkens dunne lagen aangebracht.

Een rijk kleurenpalet

Het beton cire bestaat uit zand, kiezelstenen, speciaal kunsthars en kleurstof. Dankzij de kleurstof krijgt het beton cire een unieke kleur. Er zijn zeker 50 kleuren mogelijk bij beton cire. Zelfs terracotta en paars is mogelijk mocht je dat willen! Toch geven veel mensen de voorkeur aan wit en grijstinten. Onze meubelmakers gebruiken vier kleuren voor de meubels, wit, betongrijs, midden grijs en antraciet.

Betonlook kleuren
Betonlook kleuren

Wit beton cire

Ons witte beton cire is een van de vier mogelijkheden. Deze kleur is subtiel en lijkt bijna op gebroken wit. Wanneer je kiest voor wit, dan zie je ook goed de structuur van het beton cire.

Betonlook TV meubel Fonda
Tv meubel Fonda in de kleur wit

Betongrijs

Betongrijs is een echt statement. Wil je dat echte gevoel van beton naar binnen halen? Dan is betongrijs zeker de kleur voor jou. Dit is echt grijs en voelt soms ook wat donker aan. Maar denk niet dat je dit niet in een licht interieur kunt aanbrengen. Het kan juist een prachtige tegenhanger zijn.

Betonlook badmeubel Ranger met deuren
Badmeubel Ranger in de kleur betongrijs

Middengrijs

De kleur middengrijs is wat lichter en hangt tegen betongrijs aan. Met deze kleur zijn de vegende bewegingen ontzettend prachtig te zien. Je brengt licht in je interieur met deze kleur. Werk je met een donkere ruimte? Dan raden we ook eerder middengrijs of wit beton cire aan.

Betonlook tafel met industriële matrixpoot Swink
Betonlook tafel Swink in de kleur middengrijs

Antraciet

Antraciet is een stuk donkerder dan de vorige kleuren. Denk daar ook goed over na met het interieur. Het werkt goed samen met lichte meubels en ruimtes waar veel licht inval is. Je maakt met de kleur antraciet een echt statement.

Betonlook tafel Talco
Eettafel Talco in de kleur Antraciet

Welke kleur moet ik kiezen?

Het kiezen van een kleur is soms best moeilijk. Uiteindelijk gaat het om balans. Wat enorm kan helpen zijn samples, zoals je ook zou doen bij het verven van een muur. In onze webshop vind je ook sample plankjes. Deze kun je bestellen voor € 5,-. Wist je dat je dit geld terug krijgt wanneer je een bestelling plaatst na ontvangst van de plankjes? Ze zijn dan helemaal gratis!

Met de sample plankjes kun je thuis kijken hoe het eruit ziet bij in jouw interieur. Daarnaast zie ook direct het effect van de lichtinval op de betonlook. Zo wordt kiezen een stukje makkelijker. Bestel hier je samples.

Meer weten over de betonlook? Lees dan dit artikel.

Geef een antwoord