Blog, Industriele Meubelen, Mangohout meubelen, Nieuwe producten

Mangohouten meubelen – De nieuwste trend

Ronde mangohout eettafel Notus met industrieel frame

Mangohout je ziet het overal. Het hout van een mangoboom wordt ook gebruikt voor meubels. Maar wat voor hout is dit en waarom is het zo populair? Wij leggen je het uit.

Wat is mangohout?

Mangohout komt van mangobomen. Deze groeien voornamelijk in Azië en Australië. Het hout wordt gekenmerkt door een warme kleur en de kleurschakeringen. Dit maakt ook elke mangohouten meubel uniek. De nerven en kleur van het hout maakt het extra speciaal en geliefd.

Duurzaam hout

Meubels van mangohout zijn ontzettend duurzaam. Er worden geen bossen gekapt voor de productie van deze meubels. Mangobomen worden eerst gebruikt voor hun vruchten en na een paar jaar gekapt. Mangohout is duurzaam en sterk. Hierdoor gaan meubelen ook lang mee en dat maakt een keuze voor dit hout ook een verantwoorde en duurzame keuze.

Onderhoud van mangohouten meubelen

Meubels van mangohout hebben niet veel onderhoud nodig. Je kunt ze behandelen met een blanke lak of nanocoating, zodat er geen vocht intrekt. Maar bij binnen gebruik is dit niet altijd nodig.

Een mangohouten meubel maak je makkelijk schoon met een vochtige doek. De warme kleur van mangohout vervaagd na verloop van tijd. Het is mogelijk om dit te herstellen met een beetje bijenwas. Lees hier meer over het onderhoud van mangohouten meubelen.

De populariteit

Wanneer je kiest voor een meubel van mangohout, kies je voor een meubel dat duurzaam is en makkelijk in onderhoud. Dat verklaart natuurlijk al een groot deel van de populariteit. Maar dit is natuurlijk niet de enige factor.

Het unieke karakter, dankzij de nerven en kleur, maakt mangohout ontzettend bijzonder. Geen enkel meubel zal hetzelfde zijn. Daarnaast combineert het hout ontzettend goed met stalen elementen. Dit resulteert ook in prachtige industriële tafels van mangohout of industriële kasten.

Ronde mangohout eettafel Notus met industrieel frame
Eettafel Notus met mangohout

Dit alles maakt mangohout het perfecte hout voor meubels die aansluiten op de huidige trends. De populariteit is dus te danken aan het duurzame en unieke karakter, maar ook het feit dat goed combineert met onze huidige eisen en wensen voor een modern interieur.

Ons aanbod mangohouten meubelen

Ook wij zijn aan de slag gegaan met mangohout en dit heeft geresulteerd in een mooie collectie. Onze meubelmakers ontwerpen elke dag weer nieuwe mooie mangohouten meubelen. Nieuwsgierig welke? Ontdek hier onze:

Ben je helemaal fan van mangohout? Bekijk hier onze complete collectie.

Geef een antwoord