Betonlook meubels, Blog, Industriele Meubelen, Studeerkamer

De inrichting van een studeer- of werkkamer

Steigerhouten bureau Yulan

We zijn allemaal de luxe gewend van school of het kantoor. Een goed bureau, een heerlijke stoel en een opgeruimde omgeving. Sinds de coronacrisis weten we nog beter hoe belangrijk een goede werkplek thuis is. Een goed bureau, stoel en voldoende werkplek is nodig om goed te kunnen studeren en te werken. Je moet zeker ook niet het nut van een goed bureau onderschatten. Er zijn zeker een aantal aandachtspunten bij de aanschaf van een bureau.

In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het aanschaffen van bureau en welke meubels essentieel zijn voor een goede werkplek.

Een functionele inrichting

Wanneer dit mogelijk is, zorg er dan voor dat je werk- of studeerplek afgeschermd is. Het liefst is het een aparte ruimte. Zo heb je een plek waarvan je de deur kunt sluiten aan het einde van de dag. Heb je hier geen mogelijkheid toe? Dan kun je werken met scheidingswanden of kasten. Hiermee maak je makkelijk een afgescheiden ruimte.

Zorg verder dat de ruimte functioneel is ingericht. Veel extra meubels en accessoires zorgen voor afleiding. Hierdoor kun jij je zeker niet concentreren. Richt de ruimte functioneel in. Zo weet je zeker dat je ook de dingen doet, die je moet doen als je aan het werk gaat.

Hoe kies je het perfecte bureau?

Een bureau kiezen is nog niet zo gemakkelijk. Wanneer je er vanuit gaat dat je 8 uur per dag werkt, dan moet je bureau wel voldoen aan alle eisen. Maar het moet ook nog eens goed zijn voor je werkhouding.

De juiste maten bepalen voor het bureau

Voordat je een bureau kiest, denk eerst na over het werk wat je doet aan het bureau. Een advocaat heeft andere eisen, dan een marketeer. Denk dus na over de hoeveelheid ruimte je nodig hebt. Dit is ook het startpunt. Gebruik je alleen een computer? Dan heb je vaak aan een kleiner bureau voldoende werkplek, maar gebruik je een computer en heb je daarnaast papierwerk. Dan wil je natuurlijk meer ruimte. Start dus met het kiezen van de juiste afmetingen.

Het inmeten van een bureau is nog niet zo simpel als het lijkt. Je dient rekening te houden met niet alleen de grootte die je wilt, maar natuurlijk ook de ruimte. Zijn er schuine muren in de ruimte? Dan moet je rekening houden met de hoogte van het bureau. Niet elk bureau past overal. Meet normaal nooit iets in? Dan is het slim om advies te vragen of hulp te zoeken. De klantenservice kan je helpen bij het inmeten.

Materiaal van het bureau

Denk vervolgens na over het materiaal. Veel bureau’s worden gemaakt van hout. Dit is een duurzaam materiaal en daarom ook zeer populair. Daarnaast is hout ook veelzijdig en goed te combineren tot bijvoorbeeld een industrieel bureau.

Het houten bureaublad is te beschermen met een nanocoating. Deze coating zorgt letterlijk voor een beschermend laagje op het bureaublad. Hierdoor wordt voorkomen dat vocht, vuil en bacteriën het hout in kunnen trekken.

Steigerhouten bureau Woden
Bureau Woden

Wil je toch liever wat anders dan het standaard bureau met hout? Dan is het betonlook bureau misschien wat voor jou. Deze bureaus zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en superstrak. Geen kans op afleiding met deze bureaus.

Betonlook bureau Baroda met stalen onderstel
Bureau Baroda

Model van het bureau

Volgens kun je gaan nadenken over het model. De meeste bureaus zijn recht, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een hoek model. Dit biedt juist net even wat meer ruimte en is zeer geschikt voor de kleinere ruimtes. De ruimte zal ook voor een groot deel het model van het bureau gaan bepalen. Zeker in combinatie met de ruimte die je nodig hebt om te kunnen werken.

Hoogte van het bureau

Waar moet je verder op letten? De hoogte van het bureau is ook belangrijk. Wanneer deze te hoog of te laag is, dan ga je dat snel merken aan je rug. Je gaat namelijk trekken met je ellebogen wanneer de hoogte van je bureau niet goed is. Kies zorgvuldig de hoogte van je bureau. Hierbij moet je natuurlijk ook nadenken over de stoel die je hebt. De hoogte van het bureau hangt samen met jouw lengte. Hoe kleiner, hoe lager het bureau mag en andersom natuurlijk. Een goede werkhouding voorkomt nek- en rugklachten. En dat is niet algeheel onbelangrijk.

Voldoende opbergruimte

Het bureau is natuurlijk het centrale punt van de werkruimte. Maar je wilt graag een opgeruimd bureau, zodat je altijd alle ruimte hebt. Dit kan natuurlijk met handige opbergruimte bij het bureau. Heb je veel papierwerk en boeken die je wilt opbergen? Dan ga je voor een grote kast.

Betonlook kast Toney met deur en legplank
Betonlook kast Toney

Een boekenkast biedt voldoende ruimte voor alle boeken en papierwerk, maar zijn veelal wel open. Wil je graag dat alles netjes is weggewerkt? Dan is een ladekast een goede optie. Zo werk je alle spulletjes netjes weg en heb je de ruimte opgeruimd en netjes. Dan werk je een stuk lekkerder.

De ruimte stylen voor volle focus

Een functionele ruimte is vaak saai en somber ingericht. Een leuk kleurtje aan de muur misstaat zeker niet. En je kunt zeker wel wat accessoires plaatsen in de ruimte. Beperk je wel hierin. Zorg voor rustiger kleuren en voeg niet te veel accessoires toe. Zo creëer je de perfecte studeer- of werkplek.

Wil je graag nog meer tips? Lees dan eens onze blog met tips voor het kiezen van meubels voor een studerend kind.

1 thoughts on “De inrichting van een studeer- of werkkamer

  1. Marie de Jonge schreef:

    Een functionele inrichten van een werkplek vinden wij ook erg belangrijk. We denken erover na om een scheidingswand te plaatsen in onze woonkeuken. Zo kan ik in het leefgedeelte van ons huis werken zonder al te veel gestoord te worden.

Geef een antwoord