Blog, Wooninrichting

De steigerhouten tafel onverminderd populair

Tafel kona

De steigerhouten tafel is onverminderd populair. Een tafel gemaakt van veelzijdig hout. Van strak en modern tot aan klassiek landelijk. Het is allemaal mogelijk. Maar zijn populariteit wordt niet alleen hierdoor verklaard. Het is een tafel met vele voordelen. In dit artikel leggen we je graag uit waarom een steigerhouten tafel altijd een slim idee is!

De voordelen van een steigerhouten tafel

De populariteit wordt onder andere verklaard door de voordelen van deze tafels. Allereerst is steigerhout ontzettend duurzaam. Veelal is steigerhout, hout dat is gebruikt op de bouwplaats, maar inmiddels is afgeschreven. Het hout is bewerkbaar en uitgewerkt en daardoor ook perfect voor de bouw van duurzame meubels. Je helpt het milieu omdat er geen nieuwe bomen hoeven gekapt te worden en geeft het hout een nieuw leven.

Een nieuw leven met geleefd hout

Steigerhout is gebruikt hout uit de bouw. Hierdoor is het hout natuurlijk niet meer perfect. Naast het feit dat het hout van nature al prachtige nerven heeft, heeft het hout dankzij zijn rijke historie nog meer tekeningen. Je krijgt dus altijd een uniek meubel.

Maatwerk binnen handbereik

Steigerhout is bewerkbaar. Het hout is zeer handig voor de productie van meubelen. De prachtige verweerde look zorgt ervoor dat je altijd een uniek meubel maakt en deze niet meer hoeft te behandelen. Je ziet vaak dat meubels van hout die een verweerde look krijgen dankzij een speciale behandeling. Dit is niet nodig bij steigerhout.

De bewerkbaarheid van het hout zorgt ervoor dat maatwerk dus ook altijd binnen handbereik is. Veel producenten van steigerhouten meubelen doen ook aan maatwerk. In onze webshop is het mogelijk een eigen tafel te ontwerpen, waarna wij deze maken voor jou.

Lekker praktisch

Tot slot is steigerhout gewoon ontzettend praktisch. Steigerhout wordt uiteraard eerst machinaal geschuurd, zodat het splintervrij is. Zo worden alle vervuilde stukken en grote beschadigingen verwijderd. Het steigerhouten meubel wordt dus netjes, maar heeft wel een geleefd uiterlijk en juist hierdoor is het lekker praktisch. Wanneer je iets zwaar laat vallen en een beschadiging maakt, valt deze niet zomaar op. Een kleine kras of buts valt niet zomaar op.

Een steigerhouten tafel heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Met een nanocoating erbij heb je zelf een onverwoestbare tafel. Lees hier alles over de nanocoating. Onderhoud voor zowel binnen, als buiten tafels van steigerhout is eenvoudig. Een vochtige warme doek en een herhaling van de nanocoating is het enige wat je nodig hebt.

Voor elk interieur

Steigerhout is veelzijdig niet alleen in zijn bewerkbaarheid, maar ook omdat het in te zetten is, op het gebied van verschillende interieurstijlen. Het combineert zeer goed met moderne materialen zoals industrieel staal, maar ook met de landelijke interieurstijl is steigerhout goed te combineren.

De moderne steigerhouten tafel

Een moderne steigerhouten tafel wordt gekenmerkt door strakke lijnen. Het ontwerp is simpel en strak. Deze strakke lijnen kun je combineren met stalen elementen voor de industriële look. Een goed voorbeeld hiervan is tafel Sumas. Het strakke ontwerp met de speelse, maar strakke stalen zwarte poten maakt dit een moderne tafel.

Steigerhouten tafel Sumas
Steigerhouten tafel Sumas met industriële look

De landelijke steigerhouten tafel

De steigerhouten tafel leent zich ook zeer goed voor de landelijke woonstijl. Landelijke tafels worden natuurlijk sierlijk afgewerkt met grove poten en eventueel een mooie witte kleur.

Steigerhouten tafel Challis
Landelijke tafel Challis

Een tafel voor nu en morgen

Met een steigerhouten tafel koop je een tafel voor nu en morgen. Langdurig plezier, weinig onderhoud en goed te combineren met verschillende stijlen. In onze webshop vind je ook gegarandeerd een mooie steigerhouten tafel die je naar wens kunt laten produceren. Bekijk zeker onze tafels in de webshop.

Geef een antwoord