Blog, Tips, Wooninrichting, Woonkamer

Hoe kies je het juiste tv meubel?

Betonlook TV meubel Laton met kleppen

De woonkamer is niet compleet zonder een tv meubel. We kijken allemaal graag onze favoriete series via bijvoorbeeld Netflix. De tv wordt steeds groter en we kiezen steeds meer voor luxe. Zo is het niet compleet zonder goed geluid. En zo wordt het tv meubel ook belangrijker. In dit artikel vertellen we je hoe je het juiste tv meubel kiest.

De hoeveelheid apparatuur

Hoewel je tegenwoordig minder apparatuur nodig hebt, voor een avondje series kijken, is de hoeveelheid apparatuur van belang. In principe geldt de regel, hoe minder apparatuur hoe minder opbergruimte je nodig hebt. Toch kan die extra opbergruimte alsnog wel van pas komen.

De televisie & soundbar

Het belangrijkste is natuurlijk ook de grootte van de televisie. Hoe groter de tv, hoe meer ruimte je natuurlijk nodig hebt. Zorg er voor dat de televisie voldoende ruimte heeft op het meubel. Een enorme televisie op een klein meubel is natuurlijk een gek gezicht.

Heb je ook een soundbar? Dan moet je zeker extra ruimte reserveren in het meubel. Houd ook rekening met de lengte van de soundbar en zorg dat de open ruimte voldoende is voor de bar.

Afstemming op de ruimte

Veel tv meubels zijn laag en breed. Dit is niet alleen een trend, maar ook simpelweg praktisch. Er is nog een bijkomend voordeel is dat lage brede meubels de ruimte optisch groter maakt. Wanneer je werkt met lengtes in huis, creëer je meer ruimte.

Wanneer je ruimte beperkt is, moet je hier zeker rekening mee houden. Net zoals wanneer de ruimte groot is. Stem het meubel af op de grootte van de ruimte.

Materiaal

Net zo belangrijk als de afmetingen en hoe je het meubel gaat gebruiken, is materiaal ook belangrijk. Denk van te voren goed na welk materiaal past bij jouw situatie. Heb je een groot gezin en zit een ongelukje in klein hoekje? Dan wil je natuurlijk goed en krasvast materiaal, zoals steigerhout.

Materiaal heeft ook effect natuurlijk op de uitstraling, maar ook hoe duurzaam het meubel is. Eikenhout en steigerhout is ontzettend duurzaam. Een investering die veelal de moeite waard is. Naast hout kun je ook kiezen voor de betonlook. Met dit materiaal heb je een krasvast meubel, maar zonder bescherming is het niet beschermd tegen vet en vocht. Denk dus na over jouw situatie en welk materiaal geschikt zou zijn.

De stijl

Wanneer je precies weet hoe groot het meubel moet zijn, hoeveel plek er moet zijn voor de apparatuur en het materiaal is het tijd om na te denken over de stijl. Uiteraard zegt materiaal al veel over de stijl. Toch is hout veelzijdig.

Houten tv meubels

Houten tv meubels zijn veelzijdig. Ze worden gemaakt in landelijke stijl, maar ook in industriële stijl. Dit betekent dat je veel kanten op kunt gaan met elk houten tv meubel. Zeker wanneer je kiest voor maatwerk. Op deze manier kun je het helemaal aanpassen naar je eigen wensen en smaak.

Steigerhouten TV meubel Cheney
Landelijk tv meubel Cheney

Landelijk tv meubel Cheney is een goed voorbeeld van een steigerhouten meubel in landelijke stijl. De deurtjes en de witte elementen geven dit meubel een landelijke look.

Steigerhouten TV meubel Marion
tv meubel Marion

Tv meubel Marion is een simpel en strak meubel. Dit meubel heeft zeker geen poespas. Het is een wandbord met daarop ruimte voor de televisie. Ideaal voor een kleinere ruimte en geeft direct rust in de ruimte.

Betonlook tv meubels

Een tv meubel met betonlook is gemaakt met beton cire. In meerdere lagen wordt het op het hout gestuct en daardoor ontstaat een effect van echt beton.

Betonlook TV meubel Dulce met middensteun
Tv meubel Dulce met betonlook

Een betonlook meubel zoals Dulce is een typisch voorbeeld van moderne tv meubels. Een laag meubel waardoor optisch een grotere ruimte ontstaat. Perfect voor een modern interieur.

Benieuwd naar meer informatie over de betonlook? Lees dan deze blog.

Geef een antwoord