Blog, Wooninrichting

Maak je landelijke interieur af met een loftdeur

Loftdeur van eikenhout met industriele schuifdeurrails

Ben je fan van een landelijke woonstijl? Dan is een loftdeur in je woonkamer of keuken misschien wel iets voor jou. Deze robuuste schuifdeur is een echte blikvanger in je interieur en past goed in een landelijke woonkamer.

Hoe werkt een loftdeur?

Een loftdeur is een hangende schuifdeur die direct aan de muur wordt gemonteerd en vervolgens via een rails open en dicht geschoven wordt. De schuifdeuren uit het assortiment worden compleet geleverd, inclusief ophangsysteem. Bevestig je de rails aan het plafond, dan heet dat een plafond schuifdeursysteem. Een loftdeur kan met of zonder softclose systeem worden gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat de deur bij het sluiten een vertraging heeft. 

Niet alleen voor een landelijk interieur

Een loftdeur heeft een stoer uiterlijk en past daarom perfect bij vele woonstijlen. In ons assortiment vind je zowel schuifdeuren van eikenhout als schuifdeuren van steigerhout. Door de combinatie van het hout en het robuuste model van de deuren combineer je de loftdeuren gemakkelijk met andere landelijke meubelen. Doordat het ophangsysteem in industrieel zwart is uitgevoerd past de loftdeur ook in een modern of industrieel interieur. Met een washing kun je een steigerhouten loftdeur wit maken, waardoor hij er nog landelijker uitziet.

Hoe dik is een loftdeur?

Een loftdeur heeft een dikte van ongeveer vier centimeter. De breedte is minimaal tachtig centimeter en de hoogte minimaal 200 centimeter. De gewenste afmetingen kun je zelf uitkiezen en doorgeven op de productpagina’s. Bestellen op maat is mogelijk voor zowel eikenhouten als steigerhouten schuifdeuren.

Is een schuifdeur handig?

Dat een schuifdeur mooi in je interieur kan staan is duidelijk, maar heeft een schuifdeur ook andere voordelen? Het antwoord is ja, we leggen je uit waarom. Ten eerste kan een loftdeur een kleine kamer ruimtelijker later lijken. Je hebt geen openzwaaiende deur meer en heeft hier dus geen rekening meer mee te houden. Daarnaast kun je met een schuifdeur een ruimte verdelen. Het kan zo een ‘roomdivider’ zijn tussen bijvoorbeeld de keuken en woonkamer. Hierdoor past een schuifdeur ook goed in grotere open ruimtes of een studio woning. 


Wil je meer weten over een landelijk interieur? Lees dan zeker onze blogs Hoe creëer ik een landelijke tuin? en Lees hier alles over de landelijke woonstijl.

1 thoughts on “Maak je landelijke interieur af met een loftdeur

  1. Esther Holten schreef:

    Erg mooi zo’n loftdeur in een woning! Wij willen ook een systeemwand plaatsen met een mooie deur. Dit kan een van de opties zijn! Bedankt voor het delen van de inspiratie.

Geef een antwoord