Blog, Industriele Meubelen

Stel je eigen tafel samen met onze stalen poten

Ben je op zoek naar een tafel met stalen poten, maar wil je ook verzekerd zijn van een unieke tafel? Dan kun je bij ons je eigen tafel samenstellen. Deze tafel maak je geheel naar wens en past dus altijd precies bij jouw smaak en in jouw interieur. Ben je benieuwd hoe dit werkt en wat de mogelijkheden zijn, lees dan snel verder.

Industriële stalen poten

Industriële poten geven je tafel een robuuste, stoere uitstraling. Je ziet ze tegenwoordig veel en dat is niet gek. Stalen poten passen namelijk bij veel verschillende woonstijlen. Denk aan modern en industrieel, maar ook bij een landelijk of bohemian interieur misstaan stalen poten niet. Dit heb je volledig zelf in de hand door het op de juiste manier combineren van meubels en woonaccessoires. In het assortiment vind je de volgend stalen poten:

  • Z poot.
  • Matrix poot. (ook wel spider of spin poot genoemd)
  • U poot.
  • N poot.
  • O poot.
  • Trapezium poot.
  • V poot.
  • X poot. (ook wel kruispoot genoemd)

Stel jouw ideale tafel samen

Met onze stalen poten kun je zowel een salontafel als een eettafel ontwerpen. Op de productpagina van de industriële poten zie je welke hoogte de poten hebben. In het keuzemenu kun je vervolgens zelf jouw gewenste breedte kiezen. Heb je de juiste poten uitgekozen, dan maak je de tafel af met een tafelblad naar keuze. 

Grootte van eettafel kiezen met hulp

Tafelblad op maat kiezen

In ons assortiment vind je zowel steigerhouten tafelbladen als tafelbladen van betonlook. Er zijn tafelbladen in verschillende vormen: rechthoekig, ovaal of rond. Hierdoor kun je de tafel samenstellen die precies past bij jouw interieur en smaak. In het keuzemenu op de productpagina kun je aangeven welke lengte, breedte en ook welke dikte het tafelblad moet hebben.

Waar op letten bij het kiezen van stalen poten?

Ga je stalen poten uitzoeken, dan is het belangrijk dat je goed in je hoofd hebt wat voor soort tafel je wilt samenstellen. Als je weet welke vorm en welke afmeting je wilt, dan is het makkelijker om de afmetingen van de poten te bepalen. Kijk voor de breedte van de poten en het tafelblad goed naar de ruimte waarin de salon- of eettafel komt te staan. Hoeveel ruimte heb je tot je beschikking? Let op dat je de stoelen nog naar goed naar achteren kan verplaatsen. Ook de hoogte van de poten is iets waar je op moet letten. De meeste mensen zitten goed aan een tafel met een totale hoogte (inclusief het tafelblad) van 75-78 centimeter. 

Maar kijk vooral naar wat je prettig vindt. Heb je al eetkamerstoelen, meet dan ook of deze nog wel onder de tafel geschoven kunnen worden. Ga ook na of het hoofd van de tafel gebruikt gaat worden. Als dat zo is, dan zijn stalen x poten niet handig vanwege het gebrek aan beenruimte. Een n poot of u poot zijn in dat geval slimmer.

Stalen poten op maat

Bestel je uit het assortiment, dan weet je dat alles compleet op maat te leveren is. Net als bij al onze andere artikelen geldt ook bij de stalen poten en de tafelbladen dat maatwerk mogelijk is. Staan jouw gewenste afmetingen niet tussen de opties of heb je andere specifieke wensen? Neem gerust contact op.

Ook de gewenste afwerking van de poten heb je zelf in de hand. Zo kun je kiezen voor een transparante beschermlaag, voor zwart spuiten of voor een poedercoating. Je kunt je meubels natuurlijk ook onbehandeld laten. Kies je ervoor om de stalen poten onbehandeld te laten, dan is dat zeker voor gebruik binnen geen probleem. Het staal behoudt dan een ruw, onbehandeld uiterlijk. 

Poedercoating

Wil je de stalen poten een effen kleur geven, of ben je van plan de tafel buiten neer te zetten, dan is een poedercoating aan te raden. Dit is een beschermlaag die de stalen poten van je salontafel of eettafel beschermt tegen roest. Ook krijgen de poten een luxere uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een transparante beschermlaag. Hierbij behoud je de ruwe uitstraling van het staal.

Tip: lees ook onze blog over poedercoating.

Geef een antwoord