Blog, Kinderkamer

4 tips voor een opgeruimde kinderkamer

Steigerhouten bed Bovey

Speelgoed, knuffels, boeken en kleding, er zijn maar weinig ruimtes in huis die zo rommelig kunnen zijn als de kinderkamer.

Wil je graag een rustige en opgeruimde kinderkamer dan zijn hier 4 tips.

Tip 1: Kies voor lichte kleuren

Steigerhouten bed Bovey
Kinderbed Bovey met fruitkistjes

Houd bij de inrichting van een kinderkamer rekening met de kleuren die je gebruikt. Lichte kleuren maken de ruimte groter en zorgen voor een rustige sfeer.

Kies bijvoorbeeld lichtgroen op de muren. De trend van dit moment is om niet de hele muur in één kleur te doen, maar de bovenkant wit te houden. Bovendien maken de lange lijnen de ruimte optisch groter. Combineer de rustige kleuren met natuurlijke materialen, zoals steigerhout, jute, riet en je creëert meteen een hele sfeervolle ruimte.

Gebruik de muren als extra plek om op te bergen door planken of een wandrek op te hangen. Hier kunnen de favoriete (voorlees-)boeken een mooi plekje krijgen. 

Tip 2: Zorg dat alles zijn eigen plek heeft

Steigerhouten kledingkast Seney met fruitkistjes
Steigerhouten kledingkast Seney met fruitkistjes

Het is fijn als een kinderkamer overzichtelijk is, zeker bij jonge kinderen die nog moeten leren opruimen.

Kies voor manden, speelgoedkisten, fruitkisten en bakken om het opruimen makkelijker te maken. Geef ze samen met je kind een thema en maak een spelletje van het opruimen.

Met een goede kledingkast met deuren zoals kledingkast Seney berg je ook alle kleding samen met je kind netjes op. Eventueel in combinatie met een ladekast, bv. ladekast Ada.

Tip 3: Ga voor multifunctioneel

Steigerhouten hoogslaper Chico
Hoogslaper Chico

Is de kinderkamer wat aan de kleine kant? Wees creatief met de ruimte en kies voor multifunctionele meubels als tafel/stoel Benson.

Gebruik bijvoorbeeld een speelgoedkist. Makkelijk om spullen in op te bergen en kan met een kussen of bijvoorbeeld schapenvacht erop gebruikt worden als een fijne zitplek. Dit brengt ook warmte.

Benut ook de ruimte onder het bed. Bijvoorbeeld voor het opbergen van speelgoed: bed Nemo of bed Bovey of als ruimte om te spelen of om huiswerk te maken Hoogslaper Chico.

Tip 4. Kies voor een sfeer die binnen de rest van je huis past

Steigerhouten salontafel set Fleming
Salontafel Fleming duomodel

Tenslotte, als je voor dezelfde sfeer binnen je hele huis kiest dan kun je makkelijk wat schuiven met meubels en accessoires als je toe bent aan een frisse wind.

Zie bijvoorbeeld onze salontafel Fleming die als salontafel bedoeld is, maar zeker leuk is als tafeltje naast het bed.

Door het gebruik van natuurlijke materialen en rustige kleuren als basis kun je door simpel een andere accentkleur de hele sfeer veranderen. Zo blijft je huis een heerlijk knus in de kamer van jouw kind.

Meer zien? Bekijk onze steigerhouten meubelen voor kinderkamer. Lees hier ook meer over het onderhoud van steigerhouten meubels.

Steigerhouten peuter hemelbed Mason

Original price was: 737.Current price is: 589.

Steigerhouten kinder picknicktafel Preston

Original price was: 262.Current price is: 209.

Steigerhouten kinderstoel Trona

Original price was: 101.Current price is: 81.

Steigerhouten bed Capac met sierlijk hoofdbord

Original price was: 393.Current price is: 314.

Geef een antwoord