Blog, Tuin

Waarop letten bij het kopen van steigerhouten loungeset?

Steigerhouten massieve loungeset Superior

De zomer is in zicht en deze vieren we graag in de tuin. Heb je ruimte voor een goede loungeset? Dan kun je zeker in onze webshop je hart ophalen. Maar met zoveel keuze en mogelijkheden is het soms lastig kiezen. In deze blog vertellen we je graag waar je op moet letten bij de aanschaf van een loungeset.

Type loungeset

De ruimte waar de loungeset staat is bepalend voor het type loungeset die je kiest. Meet daarom altijd de ruimte goed op. Kijk vervolgens goed wat voor soort loungeset hier het beste zou passen. Is een hoekbank handig of toch niet? Leg desnoods iets op de grond om het visueel te maken.

Is je ruimte beperkt? Kies dan bijvoorbeeld voor een chaise longue. Hiermee heb je toch extra lounge ruimte gecreëerd. Of wil je graag een knus hoekje creëren? Wat dacht je van loungeset Longview. Dit is een mooie compacte loungeset.

Loungeset longview
Loungeset Longview

Wat past bij jouw stijl?

De tuin is voor velen van ons een verlenging van de woonkamer. Het moet passen bij het interieur in huis. Denk dus niet alleen na over de vorm, maar ook over stijl. Steigerhout is zeer goed te combineren met verschillende stijlen.

Denk aan moderne materialen, maar ook de beach look is makkelijk te bereiken met steigerhout. Zoals te zien is bij loungebank Tucson of loungeset Dover. De planken zijn hier speels geplaatst, waardoor je zeker het gevoel van het strand krijgt.

Loungebank Tucson op het strand
Steigerhouten loungebank Tucson

Ga altijd voor comfort

Bedenk bij de aanschaf van de loungeset in welke mate jij comfort wilt. Zo kun je in onze webshop banken bestellen met schuine rugleuningen, maar ook brede leuningen. Met een schuine rugleuning kun je lekker languit liggen met een drankje op de brede leuning. Dat klinkt als muziek in de oren. Maak dus de aanpassingen die jij belangrijk vindt. Een brede leuning is perfect voor het plaatsen van een drankje.

Wil je ook aan het werk kunnen in de tuin? Dan is de schuine rugleuning niet ideaal. Maar kies dan bijvoorbeeld voor de chaise longue, zodat je alsnog lekker languit kunt liggen. Denk dus na hoe jij comfort aanbrengt aan jouw loungeset.

Bijpassende kussens

Een loungeset is niet compleet zonder kussens. Maar denk niet dat kussens voor een loungeset zomaar zijn gekocht. Kussens voor tuinmeubilair moet zeker goed worden ingemeten. Daarnaast moet je letten of deze water- en vuilafstotend zijn. In onze webshop bestel je deze simpelweg mee bij de loungeset! Lees meer over kussens voor tuinmeubelen.

Toch een alternatief?

Grote kans dat een loungeset en tuinset niet gaat passen in de tuin. Maar denk niet dat je perse hoeft te kiezen. Er is namelijk een gouden middenweg. Tegenwoordig kun je prima je de loungebank combineren met een tuinset. Hoe dan? Nou heel simpel.

Schaf een loungeset aan en pas de maten aan. Verhoog het zitvlak een beetje en koop hierbij een prachtige tuintafel en tuinstoelen. Zo heb je de gemakken van beide. Lees hier meer over de aanschaf van steigerhouten tuinmeubelen.

Lees hier meer over de nano coating en onderhoud van je steigerhouten meubelen.

Geef een antwoord