Blog, Tips, Tuin

Tips voor het bestellen van tuinmeubelen

Douglashout picknicktafel Sulon met W frame

De eerste zonnestralen hebben we dit jaar al gezien. Langzaam aan kunnen we weer meer naar buiten. De kans is groot dat je weer nadenkt over de aanschaf van tuinmeubelen. Steigerhouten tuinmeubelen zijn populair en daar is een goede reden voor. Deze meubelen blijven in de tuin, mits het juiste onderhoud, langdurig mooi. Je start natuurlijk eerst bij de keuze voor een specifiek tuinmeubel. Ben je op zoek naar een loungeset, tuinbank, tuintafel of picknicktafel? Voor elk meubel in de tuin zijn zo zijn voor- en nadelen. Je wilt een meubel dat past bij jouw wensen, situatie en het gebruik. Wat je ook kiest, elke steigerhouten tuinmeubel is op maat te bestellen in de webshop. Dit maakt een bestelling plaatsen soms niet altijd even gemakkelijk. Daarom helpen we je in dit artikel graag waar je op moet letten bij het bestellen van tuinmeubelen.

De grootte van het tuinmeubel

De grootte van het tuinmeubel is afhankelijk van de ruimte die je hebt. Wil je graag een bankje plaatsen op het balkon met bijvoorbeeld een leuke balkonbar? Dan is meten belangrijk.

Zorg ervoor dat je altijd goed meet hoeveel ruimte het meubel in beslag mag nemen. Houd rekening met eventuele ruimte die je wilt overhouden, maar ook bijvoorbeeld iets wat uitsteekt in de ruimte.

Mocht je toch twijfelen, neem contact op met onze klantenservice. De klantenservice kan je helpen met informatie over het tuinmeubel en de eventuele afmetingen waarmee je rekening moet houden.

De juiste bescherming voor het tuinmeubel kiezen

Hout en water zijn geen vrienden. Dat weten we allemaal. Toch is het zeker mogelijk steigerhouten meubelen in de tuin te zetten met de nodige bescherming. Zo kun je aan elke bestelling een kleurloze coating toevoegen die intrekkend vocht voorkomt. Daarnaast is het mogelijk kunststof doppen toe te voegen.

Hiermee staat het meubel wat hoger van de groot, waardoor in het geval van regen het tuinmeubel beter kan drogen. Kies hier dus ook zeker voor bij je bestelling. Naast deze mogelijkheden is het belangrijk dat je het steigerhouten tuinmeubel goed onderhoud.

Zo is het belangrijk dat je de beschermende coating opnieuw aanbrengt eens per twee jaar. Lees hier meer over het onderhoud van steigerhouten tuinmeubelen. Ook de juiste manier van opbergen is van belang bij het onderhoud van steigerhouten tuinmeubelen. Lees hier meer.

Levering van het steigerhouten tuinmeubel

Bij het bestellen van tuinmeubelen is het voor de levering van belang dat je er rekening mee houdt dat het past op de plek van bestemming, maar ook natuurlijk op de daadwerkelijke bestemming kan komen. Meet dus ook bij het inmeten van het meubel of deze door de deuren heen past, wanneer dit zou moeten.

Vrijwel elk tuinmeubel wordt demontabel geleverd. Met de bijgeleverde schroeven monteer je het meubel gemakkelijk zelf. Je kunt ook kiezen voor een uitgebreide levering waarbij je hulp krijgt bij de montage van het meubel.

Overige tuinmeubelen

Een steigerhouten bloem- of plantenbak kun je ook bestellen om de look in de tuin of op het balkon compleet te maken. Ook deze zijn op maat te bestellen. Hiervoor geldt natuurlijk ook dat je goed moet meten.

Je kunt hierbij ook kiezen voor een beschermende coating, maar ook voor worteldoek. Dit wordt los geleverd bij je bestelling en kun je erin vouwen voordat je de aarde erin doet. Tot slot moet je rekening houden met het feit dat de bodem altijd standaard 30 centimeter vanaf de rand wordt gemonteerd. Zo weet je ook precies hoeveel tuinaarde je moet bestellen.

Tot slot heb je ook douglas tuinmeubelen in het assortiment. Deze kun je bestellen op maat en daarbij moet je rekening houden met dezelfde zaken zoals hierboven beschreven voor de steigerhouten tuinmeubelen.

Wil je graag specifieke informatie over het bestellen van een loungeset? Lees hier meer over het bestellen van een loungeset.

Zo wordt het iets makkelijk om een meubel te bestellen, nu jij weet waarop je moet letten. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op met de klantenservice.

 

Geef een antwoord